Michelin: Ingen garanti for dansk provins i ny guide

Det er ikke sikkert, at Danmark vil være repræsenteret med andet end København i ny, nordisk Michelin-guide.

Nyheden om, at Michelin næste år vil udsende en selvstændig nordisk guide, har onsdag fået den danske restaurationsbranche til at juble ved udsigten til gastronomisk markedsføring af den danske provins.

Men der er ingen garanti for, at guiden kommer til at indeholde andre danske byer end København.

- Der vil højest sandsynligt være flere skandinaviske byer inkluderet end i dag. Vi vil ikke sætte navn på nogen byer lige nu, fordi inspektørerne skal kunne arbejde i fred, siger Lotta Wrangler, som er presseansvarlig for Michelin i de nordiske lande, til Ritzau.

- Norden er et strategisk område, og vil vi udvikle guiden. Så alting vil ikke komme med på en gang. Alle indbyggere i Danmark vil ikke blive dækket i 2015, forklarer pressedamen, som ikke vil forholde sig til, om næste års guide vil indeholde restauranter i landområder.

- Vi er ikke parat til at sige, om det er specifikke byer eller specifikke restauranter, lyder det fra Michelin-repræsentanten.

Chefredaktøren for madmagasinet Gastro, Jesper Uhrup Jensen, har ikke store forventninger til den danske tilstedeværelse i guiden.

- Det kan vise sig, at Sverige kommer til at trække læsset i den nye guide, mens Danmark kun vil være repræsenteret ved København og så måske Aarhus, vurderer han over for Ritzau.

Chefredaktøren mener, at der er cirka 10 potentielle Michelin-restauranter i provinsen, men der mangler den underskov af restauranter, som også skal indgå i en Michelin-guide.

- Det er ikke nok, at du skal køre 300 kilometer mellem restauranterne. Der skal være mere end et par caféer og en landevejskro, og det har man ikke uden for Aarhus og København, siger chefredaktøren.

Han fremhæver samtidig, at flere af stjernekandidaterne i provinsen ikke har åben til frokost, er sæsonbestemte eller kun holder åbent nogle af ugens dage.

- Der er simpelthen ikke kunder nok, og derfor er der heller ikke nogen underskov, konstaterer chefredaktøren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.