Danmark

Michelin vil lancere nordisk madguide

Et fortroligt brev fra Michelin til nordiske toprestauranter varsler Michelin madguide til Norden til foråret.

Den danske restaurantbranche glæder sig over udsigten til, at de nordiske lande får en michelinguide til de bedste restauranter i Norden.

Michelin har sendt et fortroligt brev til danske, norske og svenske michelinrestauranter, hvor de beder om fotografier til brug for en Michelin Guide to Nordic Countries.

Flere danske og svenske toprestastauranter bekræfter over for Politiken Søndag, at de har modtaget brevet, og brevet er efterfølgende blevet lækket på Facebook.

I brevet skriver Michelin, at guiden "vil komme til foråret".

- Det er fantastisk, hvis Michelin udgiver en nordisk guide, især hvis det betyder, at Michelin også vil uddele stjerner og vurderinger i provinsen, siger restaurantchef Jan Restorff fra michelinrestauranten Søllerød Kro til Politiken.

Han vil dog ikke kommentere det specifikke brev.

Kroen ligger lige netop tæt nok på København til at komme med i Michelinguiden Main Cities of Europe, der kun medtager hovedstæder og byer over 500.000 indbyggere.

Restauranter i resten af landet kan i dag ikke blive bedømt, selv om de har kvaliteter til at få en stjerne i den indflydelsesrige guide.

- Vi har så mange turister, der søger til denne del af af verden netop for at opleve, hvad vi kan gastronomisk. Og så er det synd, at så mange egne af landet bliver forbigået, siger Jan Restorff til Politiken.

Ingen uden for Michelin-organisationen ved, om den kommende guide vil medtage restauranter uden for de store byer i Norden.

En af de restauranter, der har potentiale til at få en stjerne, er Henne Kirkeby Kro syd for Ringkøbing Fjord.

Kroens restaurant drives af briten Paul Cunningham, der i mange år drev michelinrestauranten The Paul, og han glæder sig over udsigten til en nordisk guide:

- Efter min mening er det vejen frem for det nye nordiske køkken. Michelin tilføjer substans og historie, et troværdigt blåt stempel på sagen, skriver han til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.