Micki Nielsen måtte kæmpe hårdt for titel

Danskeren sled sejren hjem over 10 hårde omgange

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Danske Micki Nielsen vandt lørdag aften titelkampen om WBC’s International Title i cruiservægt, da han efter 10 hårde omgange fik en klar pointsejr over brasilianske Julio Cesar dos Santos. Men stævnets mest imponerende indsats stod svenske Anthony Yigit for, da han udraderede danske Kim Poulsen i en anden titelkamp ved det fjerde Nordic Fight Night-stævne i Frederikshavn. Main event var kampen mellem Micki Nielsen og brasilianske Julio Cesar dos Santos - en kamp om WBC International Title i Cruiservægt - Micki Nielsens chancen for at følge op på den meget imponerende sejr over den tidligere VM-udfordrer Gusmyl Perdomo i slutningen af 2014.

Og Micki Nielsen viste fra start, at han overmanden mod brasilianeren. Allerede i første omgang landede han flere gode træffere, og der var vel ikke gået mere end 40 sekunder, før dos Santos var lettere rystet. Nielsen afvekslede godt mellem det høje og det dybe arbejde, og gik dermed efter at trætte dos Santos i tilfældet af en lang kamp.

Dos Santos beskyttede sig dog godt bag paraderne og viste i anden omgang, at han har punch i næverne, og dermed gik det op for Micki Nielsen, at den kamp ikke nødvendigvis kunne lukkes hurtigt. Tredje omgang var dog klart dansk. Micki Nielsen startede og sluttede med gode kombinationer, og det virkede til, at dos Santos kunne være meget glad for klokken, da den signalerede enden på de tre minutter, for her var han tæt på for alvor at blive rystet.

Igen i fjerde omgang sluttede Micki Nielsen med gode kombinationer, men brasilianeren var også i tovene midtvejs i omgangen, hvor en træffer fik ham til at vakle baglæns i tovene. Femte omgang var uden de helt store træffere, men fortsat med Micki Nielsen i teten, men han havde problemer med at få afpasset afstanden og dermed få ordentlig power i sine slag.

Brasilianeren fik langsomt bedre fat i kampen, og selvom Micki Nielsen stadig var i spids, så måtte han tage imod flere træffere. Og efter syvende omgang, så lignede det en kamp, der ville gå tiden ud. Ottende omgang gik faktisk til brasilianeren, der havde fået mere og mere mod på livet, og han startede også bedst i niende omgang, inden Micki Nielsen landede to tunge træffere mod slutningen af omgangen.

Micki Nielsen sluttede også 10. omgang bedst, og dermed var der ingen tvivl om den danske sejr, men dos Santos var en hård nød. Dommerstemmerne lød på en klar dansk sejr 100-91, 100-90, 99-91.

Aftenens ottende kamp var det længe imødesete opgør mellem svenske Anthony Yigit og danske Kim Poulsen om WBCs Baltic Welterweight Title.

Anthony Yigit beviste sidste år, at han har et godt tag på de danske boksere, da han vandt i en underholdende kamp mod Kasper Bruun i Esbjerg. Denne gang var svenskeren gået en vægtklasse op for at tage kampen mod The Golden Boy.

Men det blev aldrig spændende. Fra første gong var svenskeren klasser over Kim Poulsen, der hurtigt blev reduceret til statist og febrilsk forsøgte at gemme sig bag sine dobbeltparader.

Yigit busede på med højt tempo og mange serier, mens Kim Poulsen kun spagfærdigt kunne svare igen med kontraboksning.

De tre første omgange var klart i svensk favør, mens Poulsen dog begyndte at arbejde lidt mere i fjerde omgang, mens svenskeren samtidig begynde at sætte tempoet en anelse ned, hvilket nok også var meget fornuftigt med tanke på, at kampen var sat til 10 omgange.

Men svenskeren skruede op for tempoet igen i femte omgang, og nu blev det dyrt for Kim Poulsen. Mod slutningen af omgangen måtte han tage tælling efter flere gode dybe træffere, men blev reddet af klokken, da svenskeren ville ind og følge op.

Men i sjette omgang fortsatte Yigit sit stormløb, og da Poulsen røg ned efter en ny dyb træffer, så var det slut. Meget imponerende boksning af den svenske danskerdræber.

Danske Dennis Ceylan sluttede aftenen i Frederikshavn af med en mulighed for oprejsning mod spanske Cristian Montilla, som han knebent besejrede ved et stævne i Erfurt i august 2014. Dengang var dommerne delte i deres vurdering af kampen.

Denne gang var Ceylan dog meget opsat på, at der ikke skulle være nogen tvivl. I anden omgang udboksede han spanieren, der nærmest måtte løbe tilbage mod sit ringhjørne for at afværge den danske lynsnare offensiv. Den danske fjervægter fortsatte offensiven, men som kampen skred frem, viste Montialle endnu engang, at han er en bokser, som Ceylan har svært ved at lukke ned.

Det forblev en flot fight mellem to meget teknisk gode boksere, men i ottende omgang fik Ceylan endelig sin oprejsning. Han busede på i en hård offensiv, og til sidst valgte dommeren at stoppe opgøret, da spanieren ikke kunne stille noget op overfor et sandt bombardement i ringhjørnet.

Tim ”Sala-Bim” Robin Lihaug var syvende mand, og han skulle forsøge at følge op på sin tradition med aldrig at gå tiden ud i Frederikshavn - to gange har han vundet på KO, mens han også er blevet stoppet af svenske Oscar Ahlin i et internt Sauerland-opgør.

Han var oppe imod den meget erfarne hollænder Farouk Daku, der absolut viste sig at være en mand, der forstod at begå sig imellem tovene. Kampen blev dog en meget lidt ophidsende affære med to meget afventende boksere, der endda havde svært ved at opildne de ellers entusiastiske norske tilskuere. Det mest dramatiske var den ret så voldsomme blodtud, som nordmanden pådrog sig i syvende omgang.

Lihaug vandt kampen, men ikke uden dramatik, og dommerne var rygende uenige. 77-75, 79-73, 75-77 lød stemmerne.

Det nye norske håb i cruiservægt Kai Robin Havnaa - søn af legenden Magne Havnaa - var sjette kamp på programmet i sin blot anden professionelle optræden.Havnaa var dominerende i de halvanden omgang, som Medjidin Yuseinov formåede at blive på benene, inden kamplederen fornuftigt stoppede opgøret på den anden knockdown.

Mellemvægteren Abdul Khattab fik æren af at bringe stævnet halvvejs i mål i sin kamp mod bulgarske Alexey Ribchev, der bærer det lidt skræmmende kælenavn Fisken. Bulgareren er dog en ganske erfaren herre,og det var fra start tydeligt, at han var klar over, at der skulle gode parader til dom den talentfulde Khattabs lynhurtige næver.

Abdul Khattab styrede kampen uden problemer, men bulgarerens rutine fra flere titelkampe i det mindre forbund UBO skinne tydeligt igennem, og han blev ikke for alvor rystet, og som kampen skred frem begyndte Ribchev endda at satse lidt mere.

Khattab blev hele tiden trukket ind i infight, der og der kunne Fisken for alvor bruge sin store rutine - alligevel var det bulgareren, der fik en gevaldig øjenskade efter et sammenstød i sjette omgang.

Mod slutningen var Khattab meget træt og skal muligvis endda være glad for, at kampen ikke gik ud over de otte omgange. Danskeren kunne dog uden problemer sætte sin 10. sejr i banken med samtlige dommerstemmer på 77-75.

Første danske bokser i ilden var letvægteren Rashid Kassem, der var sat til at bokse otte omgange mod Gyula Tallosi fra Ungarn. Kassem satte sig på opgøret fra start og rystede ungareren med en fremragende lige højre i det ene ringhjørne, og derfra cruisede han sikkert første omgang hjem.

I anden omgang blev de hårde højrestød for meget for ungareren, og efter en kombination i tovene måtte ungareren give fortabt.

Norske Simen Smaadal var tredje Sauerland-bokser på menuen denne lørdag aften i Frederikshavn, og han havde ingen problemer med den ungarske journeyman Jonas Olah, der blev udbokset i tre omgange og mest forsøgte at lege pindsvin i det ene ringhjørne. I tredje omgang røg han ned efter en af Smaadals mange dybe serier, og da ungareren var helt tom for luft, kom han ikke på benene igen.

Anden kamp var den norske letsværvægter Alexander Hagen, der kun skulle bruge få sekunder på at omdanne kroatiske Ivan Stupalo til sin egen personlige boksebold.

Kroaten holdt ud i første omgang, men i anden omgang måtte han i gulvet to gange, og anden gang kom han ikke på fødderne igen. Nordmanden har masser af punch i næverne. Alexander Hagen er dermed i gang med at rejse sig efter sit overraskende nederlag på KO i slutningen af 2014.

Aftenens første kamp blev en kamp mellem det ghanesiske talent Richard Commey, der efter en lidt tøvende start fik stoppet sin georgiske modstander Mikheil Avakyan i fjerde omgang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.