Hjørring

Middelalder i levende live

Stygge Krumpen Dagene er skrumpet på længde, men flere parter er blevet involveret i at skabe liv i byen

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Bent Bach

HJØRRING:Man kunne i går møde levende middelalder flere steder i Hjørring. Stygge Krumpen Dagene, som tidligere varede tre dage, var i år kogt ned til en enkelt dag, og folkene bag havde lørdag hovedfokus på et teaterstykke i Sct. Catharinae Kirke lørdag aften med cirka 70 korsangere og skuespillere.

Men de var også til stede om dagen på Springvandspladsen i Hjørring midtby, der var flere musikalske optrædener, middelalderboder, folk i kostumer og mange aktiviteter. Her var City Foreningen gået ind i arrangementet og har skabt liv på Springvandspladsen.

- Til vores store glæde har de handlende taget det til sig, fortalte Kjeld Silberbauer Andersen fra Stygge Krumpen Dagenes styregruppe.

Tidligere har middelaldermarkedet i Museumshaven på Vendsyssel Historiske Museum (VHM) hørt under Stygge Krumpen Dagene, men den del har de droppet i år. Det hænger sammen med, at de kun er fire i styregruppen.

I stedet har VHM selv taget over på middelaldermarkedet. I Museumshaven kunne man opleve ridderkampe for fuld kraft, og det foregik med sværd og skjold og tung udrustning.

Mens Stygge Krumpen Dagen sluttede lørdag, fortsætter middelaldermarkedet i Museumshaven i dag søndag, hvor der er åbent fra klokken 10 til 15.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.