EMNER

Middelalderaften med Andy Rye

Valdemar Atterdags borg kommer for en dag

Lokalhistorikeren Andy Rye stykker et billede sammen af Hobro i den mørke middelalder og baserer sit foredrag på en række fund fra fortiden i fjordbyen. 
Arkivfoto: Lars Pauli

Lokalhistorikeren Andy Rye stykker et billede sammen af Hobro i den mørke middelalder og baserer sit foredrag på en række fund fra fortiden i fjordbyen. Arkivfoto: Lars Pauli

Lokalhistorikeren Andy Rye samlede rigtigt mange til sit LOF-foredrag om vikingetidens Hobro, og han er nu klar til næste foredragsaften. Denne gang handler det om middelalderens Hobro, som Andy Rye selv i bogstaveligste forstand har været nede og grave i. Foredraget om middelalderen holdes torsdag 23. september kl. 19 på biblioteket i Hobro. Andy Rye var med til at finde et træstykke i Rørholmsgade, dateret til ca. 1365 og muligvis et stykke af en fæstning, som Valdemar Atterdag har bygget. Den teori og historien bag udgravningerne i Adelgade i 2007, da der blev fundet spor fra 1800-tallets Hobro samt, hvad Andy Rye har indsamlet af viden om den forsvundne landsby Hobæk ved Kirketoften, vil indgå i foredraget.