Thisted

Midlertidig tunnelbro over Vilsund

Vilsundbroen har siden december 2008 givet fast arbejde til håndværkere og ingeniører

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Første brofag er pakket ind i plastikdug, og ingeniør Kristian Hedver, Rambøll og teknisk chef hos Gardit A/S Aage Andreasen er klar til at sætte malerarbejdet i gang nu på mandag.

VILSUND:Oktober 2013 vil naboerne til Vilsundbroen kunne glæde sig over den 74-årige gamle bro, som på dette tidspunkt vil præsentere sig selv som en funklende ny bro, skriver Thisted Dagblad søndag.

Vilsundbroen har siden december 2008 gennemgået ganske store reparationer.
I efteråret 2008 blev sandsugeren Jette SAJ af Svendborg hyret til at fjerne 25.000 kubikmeter sand for at gøre plads til entreprenøren MT Højgaard, som fik til opgave at stabilisere bropille 1 - den der står tættest på Thy-siden.
Omkostningerne med at fjerne de mange kubikmeter sand og efterfølgende stabilisering af bropillen løb op i 30 mio. kr. gode skattekroner.
Nu er turen kommet til Vilsundbroens udseende og maling af brokonstruktionen.
Vejdirektoratet oplyser i den forbindelse, at dette arbejde beløber sig til 38 mio. kr.

Med i sjakket for 33 år siden

Vilsundbroen fik samme overhaling i 1977/80, og dengang var det ligeledes firmaet Gardit A/S fra Viborg, som havde entreprisen på det omfattende malerarbejde.

Gardits tekniske chef på malingen og sandblæsningen af broen i dag og de kommende måneder er 65-årige Aage Andreasen. Og han var såmænd også med til at lede arbejdet fra 1977/80.
- Dengang arbejdede vi efter nogle helt andre regler end i dag, siger den erfarne Aage Andreasen, der ufrivilligt har sin store og klodsede mobiltelefon fra dengang liggende 17 meter under fjordens overflade.
- Jeg tabte den, og straks ville brovagten drille mig, og han ringede til mig for at sige, at der ikke var kontakt, husker Aage Andreasen.
Vilsundbroen blev også for 33-34 år siden sandblæst, som den også bliver det nu.
- I dag skal vi sikre os, at sandkornene og malingen bliver suget op af en stor og stærk støvsuger, og materialet bliver senere genanvendt til isolering, men sidst i 1970’erne blev den gamle maling og sandkornene bare blæst ud over fjorden, fortæller han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
15-årig dreng fundet død på boldbaner: 32-årig mand anholdt
Luk