Midt i lockouten: Forhandlinger om folkeskolereform

Tirsdag indledes endnu en forhandling om en kommende folkeskolereform. Regeringsindgreb er ikke på dagsordenen

Midt i lockouten: Forhandlinger om folkeskolereform

Mens lærere fra hele landet er lockoutet, fortsætter forhandlingerne om en kommende folkeskolereform i Ministeriet for Børn og Undervisning.

Mødet er dog blot en fortsættelse af de temamøder, der allerede er i gang.

Det siger Venstres folkeskoleordfører, Karen Ellemann, inden endnu et møde indledes tirsdag eftermiddag. Parterne skal med andre ord ikke tale om det, alle børn, forældre og lærere taler om lige nu - nemlig et regeringsindgreb:

- Regeringsindgrebet har ikke noget med folkeskolereformen at gøre. Det står i hvert fald ikke på min dagsorden eller på min mødeindkaldelse, siger Karen Ellemann.

Hun kalder mødet et helt reelt forhandlingsmøde, der kredser om de ting, regeringen har skrevet i sit folkeskoleudspil til reformen.

- Det møde, jeg er indkaldt til og har forberedt mig på, det er et helt gængs forhandlingsmøde, som fortsætter med at gå regeringsudspillet igennem ved notater, opklarende og nye spørgsmål - og svar, siger hun.

Ifølge Socialdemokratiets folkeskoleordfører, Troels Ravn, er blandt andet skoledagens længde - den omdiskuterede heldags- eller helhedsskole - derimod på dagsordenen ved dagens forhandling.

- Men det helt afgørende er jo, at vi skal nå målet om en mere sammenhængende skoledag og give folkeskolen et løft, siger han til TV2 News.

Regeringens forslag lyder på, at elever fra 7. til 9. klasse skal være i skole 37 timer om ugen, me det forslag støtter hverken Venstre, Konservative eller Dansk Folkeparti.

I sidste uge meldte Venstre således ud, at en skoleuge ikke bør være på mere end 35 timer.

- 37 timer om ugen er for meget, hvis der også skal være plads til fritidsaktiviteter, familie og fritidsjob for de ældste elever. Folkeskolen skal være et lærested, ikke et værested, sagde Karen Ellemann.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.