Midtbyen bliver helt afspærret i fire dage

Aalborg Kommune har besluttet at gøre centrum bilfri under næste års landsstævne

Jesper Schouenborg
Magistraten har godkendt en stor trafikal afspærring i forbindelse med DGI’s Landsstævne, som Aalborg er vært for næste år i dagene 29. juni til 2. juli.
DGI Landsstævne 4. oktober 2016 06:18 - Opdateret 13. juni 2017 08:50

AALBORG: Gymnasterne og publikum får masser af plads til at boltre sig på i midtbyen, når der næste år holdes DGI’s landsstævne i Aalborg.

På mandagens magistratsmøde sagde politikerne god for en omfattende trafikal afspærring af midtbyen. Fra onsdag 28. juni om aften til søndag ved middagstid bliver der stort set bilfrit i midtbyen.

- Det giver et helt unikt stævnemiljø, at man kan bruge byens rum på en ny måde og kan dyrke sport og idræt, siger Thomas Kastrup-Larsen (S).

Han mener også, at kommunen kan bruge erfaringerne fra den historiske store lukning af midtbyen til et slags byplanmæssigt laboratorium.

- Jeg håber også, at det vil være inspiration til fremtidig byudvikling. Det her med at spærre af og se på, hvad det egentlig kan bruges til i stedet for den daglige trafik, har man gjort andre steder. For mig er det også meget en mulighed for lige at trække vejret og se, hvordan man også kan bruge byen.

Information er vigtig

Borgmesteren erkender dog også, at lukningen af trafikken vil give gener.

- Ingen tvivl om det, og det skal vi gøre alt for at minimere og være rigtig gode til at informere om, hvad der kommer til at ske.

Midtbyen er ikke tidligere blevet spærret af i så lang en periode, som tilfældet bliver med Landsstævnet 2017.

Alle aktivitetssteder og overnatningssteder vil blive placeret inden for en radius af fem kilometer fra Slotspladsen. Skoler tages bl.a. i brug til overnatninger.

- Vi har været ude på hver eneste skole for at måle op og finde ud, hvordan vilkårene var for at se, hvad der skal til for, at alt det her overnatning kan falde på plads, for det er rigtig mange mennesker, der skal overnatte.

Selvom det måske betyder, at nogle skoler skal bruge flere penge på eksempelvis brandsikring, så betyder det ikke, at budgettet skrider.

- I forhold til Landsstævnet, så holder alt sig på nuværende tidspunkt indenfor budgettet, så der ligger ikke nogen ekstra omkostninger, som vi ikke har styr på i forbindelse med Landsstævnet.

Tema: DGI Landsstævne

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...