Danmark

Midtvejskrisen lever i bedste velgående

Som midaldrende føler du dig mindst lykkelig, hvorimod du gennemlever dine lykkeligste år som ung eller ældre.

Midtvejskrisen lever i bedste velgående

Er du 40-50 år og savner den livsglæde, energi og optimisme, du tidligere havde, så fortvivl ikke. Lykken vender tilbage.

Danskernes lykke- eller livstilfredshedskurve er nemlig U-formet, og vi er mest lykkelige i de unge og lidt ældre år, mens det laveste niveau af lykke findes i begyndelsen eller midt i 40'erne - altså i den periode, hvor ordet "midtvejskrise" ikke er så sjældent benyttet.

Det fastslår lykkeforskere på baggrund af adskillige lykke- og livstilfredshedsstudier, og en spørgeundersøgelse, som Rambøll/Analyse Danmark har lavet for Morgenavisen Jyllands-Posten søndag, peger i samme retning.

Midtvejskrisen lever i bedste velgående, for på en lykkeskala fra 0 til 10, er det de 36-45-årige og de 46-55- årige, som scorer lavest på lykkebarometret.

Ifølge lykkeforsker og nationaløkonom Christian Bjørnskov fra Aarhus Universitet stemmer undersøgelsen godt overens med den eksisterende forskning.

- Som 40-45-årig indser man, at man aldrig kommer på landsholdet, bliver professor eller får de ønskede børn.

- Efter den erkendelse begynder ens forventninger til livet at blive mere realistiske. Man opdaterer sit ambitionsniveau, man skifter fokus, og så stiger lykken igen, siger han til avisen.

Undersøgelsen viser også, at vores familieliv og helbred er de to faktorer, som, vi mener, har størst betydning for vores lykkefølelse.

På de næste pladser kommer vores venner, som prioriteres højt blandt alle aldersgrupper, og vores økonomi, hvis betydning ser ud til at stige med alderen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.