Migrantskib trodser ordre fra Italien og lægger til kaj

Italien ville have redningsskib til at sejle til Malta, men situationen om bord var "uudholdelig", mente ngo.

Ritzau
Italiensk politi er talstærkt til stede på kajen på Lampedusa, hvor et skib med migranter har lagt til - mod den italienske indenrigsministers ordre.
Flygtninge 7. juli 2019 04:09

ROM: Et italiensk redningsskib med 41 migranter om bord har trodset en ordre fra den italienske indenrigsminister, Matteo Salvini, og lørdag lagt til kaj på øen Lampedusa.

Dermed er der lagt op til endnu en konfrontation mellem en af de organisationer, der redder migranter på Middelhavet, og Italiens regering.

Direkte billeder på italiensk tv viser sejlbåden "Alex", som er drevet af hjælpeorganisationen Mediterranea, fortøje i havnen på Lampedusa.

Organisationen skriver på Twitter, at sundheds- og hygiejneforholdene om bord var blevet "uudholdelige". Fartøjet sejlede derfor til Lampedusa "af nødvendighed".

Den italienske regering havde bedt Mediterranea om at sejle båden til Malta. Men ngo'en svarede, at den 11 timer lange sejltur ville have været for lang og for farlig.

Indenrigsminister Matteo Salvini havde på forhånd sagt, at han ikke ville lade nogen gå fra borde.

Sent lørdag aften oplyser det italienske indenrigsministerium dog, at de 41 flygtninge og migranter har fået lov til at gå i land.

Det sker, efter at de italienske toldmyndigheder har beslaglagt skibet.

Indenrigsministeriet oplyser yderligere, at mandskabet om bord på "Alex" vil blive efterforsket for medvirken til ulovlig indvandring.

I et tweet skriver Mediterranea dog, at det kun er kaptajnen og ikke hele besætningen, der bliver efterforsket i forbindelse med lovovertrædelsen.

I sidste uge var det den tyske hjælpeorganisation Sea-Watch, der trodsede italienske myndigheders ordre om ikke at sejle til Italien. Dengang var der tale om en båd med 40 afrikanske migranter om bord.

Kaptajnen på Sea-Watchs fartøj, Carola Rackete, blev anholdt på Lampedusa for en uge siden, fordi hun brød igennem myndighedernes blokade og lagde til kaj.

Rackete har forklaret, at det skete af hensyn til migranternes sikkerhed. Redningsskibet havde på det tidspunkt befundet sig på havet i to uger uden at kunne få tilladelse til at komme i land nogen steder.

/ritzau/dpa

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...