Frederikshavn

Mikkel Beha åbner Sejlsportsligaen

Når det første stævne af Sejlsportsligaen 26. maj starter, er det med en rigtig sejlerhelt med ombord

Frederikshavn Seahawks har vundet den store mesterskabstitel de seneste to år.Arkivfoto

Frederikshavn Seahawks har vundet den store mesterskabstitel de seneste to år.Arkivfoto

FREDERIKSHAVN:Femte udgave af Sejlsportsligaen begynder 26. maj ved Frederikshavn Marina, og Mikkel Beha kommer og åbner stævnet som foregår to weekender i streg.

- Sejlsportsligaen spurgte os, om vi ville holde det første af de fire stævner i år, og det synes jeg var passende. Dels har vi 130 års jubilæum i klubben i år, og dels er vi forsvarende mestre i ligaen de seneste to år. Så vi takkede straks ja, fortæller Helmuth Melsen med et smil. Han er formand for Frederikshavn Sejlklub og stævneleder ved arrangementet.

Og der er mange gode grunde til at kigge fordi marinaen når Sejlsportsligaen sammen med Frederikshavn Sejlklub skyder 2018 sæsonen i gang.

De lokale helte:

Udover det fine besøg til åbningen af stævnet er det jo også nu, at de lokale helte samt forsvarende mestre af Sejlsportsligaen - Frederikshavn Seahawks - skal kæmpe for at genvinde deres titel som Danmarksmestre.

Skal de lykkedes heri, skal det lokale hold fra Frederikshavn for alvor bruge de hjemmebanefordele de måtte have, og se om de også kan slå de andre af banen når først starten er gået.

Frederikshavn Seahawks har vundet den store mesterskabstitel de seneste to år, og det lyder også på holdet som om, at det er dét de går benhårdt efter i 2018.

- Vi glæder os rigtig meget til at sejle på hjemmebane, og komme tilbage dertil hvor det hele startede. Vi ser især frem til en kæmpe opbakning, selvfølgelig fra vores trofaste fans, men at kunne starte sæsonen med hele klubben i ryggen bliver fantastisk. Vi går som altid efter et godt resultat og det vil da være en drøm at ende på podiet i netop Frederikshavn, men vi ved også at niveauet i sejlsportsligaen er stødt stigende så der bliver hård kamp om pladserne, lyder det fra de fire.

Kvartetten består af Kris Houmann (rorsmand), Rasmus Melsen (fordækker), Søren Steen (trimmer) og Rasmus Damsgaard (taktiker).

Helmuth Melsen ønsker kvartetten tillykke da de vandt i 2016. Fra venstre Kris Houmann (rorsmand), Rasmus Melsen (fordækker), Søren Steen (trimmer) og Rasmus Damsgaard (taktiker).Arkivfoto: Hans Ravn

Helmuth Melsen ønsker kvartetten tillykke da de vandt i 2016. Fra venstre Kris Houmann (rorsmand), Rasmus Melsen (fordækker), Søren Steen (trimmer) og Rasmus Damsgaard (taktiker).Arkivfoto: Hans Ravn

Alle fire opvokset i lokalområdet og opfostret i sejlklubben.

Ny bro til tilskuere

Udover at sejlklubben har været på den anden ende med at invitere og arrangere to weekendstævner for landets 36 klubhold der vil valfarte til Frederikshavn, har de også bygget en ny bro til tilskuerne.

Det er den lokale organisation bag Frederikshavn Marina, der har set ideen i at udbygge havnens faciliteter således disse er endnu mere tilskuervenlige end tidligere.

Den nye bro, placeret for enden af den gamle havnekaj, er således med til at gøre det rigtig sjovt for tilskuerne, da de på denne kan stå få meter fra bådene, mærke intensiteten og høre sejlere kæmpe i vendingerne.

- Alle er meget velkommen at komme og kigge. Og det foregår tæt på land, så man kan høre alt der foregår på vandet. Og Frederikshavn Sejlklub og Sejlsportsligaen inviterer også interesserede ud at sejle, mens Sejlsportsligaen er i byen. I skal bare kontakte os og aftale nærmere, vi sørger for alt fra tøj til skipper, afrunder Helmuth Melsen.

Weekenden efter, altså 2. og 3. juni, er der mere sejlads, når det er tid til 2. divisionsstævnet. Her kommer borgmester Birgit S. Hansen og indvier stævnet.

- 2. division har i år en anden og mere interessant struktur med flere nye hold end de tidligere år og en væsentlig lavere gennemsnitsalder end 1. division. Der kommer en del flere unge og deltager og det vil helt sikkert give en masse spænding i sejladserne, lyder det.

Mikkel Beha kommer og åbner stævnet, som foregår to weekender i streg.	Arkivfoto

Mikkel Beha kommer og åbner stævnet, som foregår to weekender i streg. Arkivfoto

Programmet lørdag:

08.30:Velkommen til alle

09.00:Officiel åbning

10.00:Sejladserne starter

12.00:Sponsorsejlads (kun d. 26.5.)

17.30:Sidste sejlads for i dag.

Programmet søndag:

10.00:Sejladserne starter

14.30:Sidste sejlads skydes i gang

15.30:Præmieceremoni.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.