Mikkel Hansen skaffer sejr over Qatar i sidste sekund

De danske håndboldherrer havde store problemer mod Qatar, men endte med at vinde den fjerde gruppekamp ved OL.

Handball - Men's Preliminary Group A Denmark v Qatar Foto: Reuters/Marko Djurica

Handball - Men's Preliminary Group A Denmark v Qatar Foto: Reuters/Marko Djurica

Kvartfinalen ved OL i Rio er kun et lille delmål for de danske håndboldherrer, og det blev indfriet i den fjerde gruppekamp mod Qatar.

Danmark vandt efter en del startvanskeligheder med 26-25 og kan ikke længere forhindres i at ende som et af de fire øverste mandskaber i gruppe A.

Mikkel Hansen scorede sejrsmålet i det sidste sekund af kampen, da Danmark kort forinden havde smidt en føring på tre mål væk.

Dermed endte det med den forventede sejr, men sådan så det dog ikke ud til at gå fra kampens start.

Qatar kom bedst fra land og bragte sig foran 3-1, 7-4 og siden 10-6. Danskerne var på hælene i forsvaret og havde det også svært i angrebet.

Mikkel Hansen, som var blevet tæt markeret, fik en pause på bænken efter omkring et kvarter. Det samme gjorde Mads Christiansen.

Ind kom de mere sprælske typer Morten Olsen og Michael Damgaard, og de fik skabt noget mere bevægelse og uforudsigelighed i angrebet.

Danmark kæmpede sig tilbage i kampen, og den ustoppelige højrefløj Lasse Svan bragte for første gang i kampen Danmark foran 14-13 kort før pausen. Qatar udlignede, så det stod 14-14 ved pausen.

Mikkel Hansen var stadig bænket fra anden halvlegs start, hvilket er sjældent og usædvanligt. Han om dog ind lidt senere i halvlegen og spillede sig gevaldigt op.

Gennem næsten hele kampen var den danske bænk stærkt utilfreds med dommerne fra Egypten. Flere kendelser gik da heller ikke danskernes vej.

Værst var det at se Michael Damgaard få det røde kort, da han forsøgte at slå bolden ud af hænderne på en spiller fra Qatar.

Det lignede en klar fejldom, og de danske tilskuere begyndte at råbe "skandaledommer" fra lægterne i Future Arena.

Det slog dog ikke danskerne ud. Spillerne bevarede fatningen og kom foran med både 20-17 og 24-21.

Herfra begyndte det igen at smuldre for Danmark, som indkasserede tre mål i træk, og så stod det pludselig 24-24. Med to minutter tilbage bragte Qatar sig tilmed foran 25-24.

Med to mål i de sidste minutter af kampen kom sejren med stort besvær i hus.

Nu venter Frankrig i den sidste gruppekamp mandag, og med en sejr i den kamp kan Danmark tage førstepladsen og derved få en på papiret nemmere modstander i kvartfinalen.

/ritzau/

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.