Ubesejret Mikkel Kessler-overmand stopper karrieren

Bokseren Andre Ward, der i 2009 besejrede Mikkel Kessler, meddeler, at han trækker sig tilbage som ubesejret.

Boksning: Super Six-turneringen: Andre Ward mod Mikkel Kessler Foto: /ritzau/Krabbe Lars/arkiv

Boksning: Super Six-turneringen: Andre Ward mod Mikkel Kessler Foto: /ritzau/Krabbe Lars/arkiv

Andre Ward er færdig som professionel bokser.

Det annoncerede den 33-årige amerikaner, der af mange regnes som verdens bedste bokser på tværs af vægtklasser, torsdag på sin Twitter-profil.

Verdensmesteren i letsværvægt, der i 2009 besejrede danske Mikkel Kessler i en VM-kamp i supermellemvægt, meddeler, at han stopper med omgående virkning efter 32 sejre i lige så mange kampe som professionel.

- Fra hjertet takker jeg alle, der har spillet en rolle på min rejse. I ved, hvem I er. Jeg kunne ikke have gjort det uden jer.

- Jeg vil gerne gøre det klart; jeg stopper, fordi min krop ikke længere kan klare sportens strenghed, og derfor er mit ønske om at bokse der ikke længere.

- Hvis jeg ikke længere kan give min familie, mit team og alle fansene alt, hvad jeg har, bør jeg ikke længere bokse.

- Først og fremmest giver jeg Gud æren for at lade mig gøre det, jeg har gjort, i så lang tid, skriver den meget religiøse amerikaner på Twitter.

Andre Ward blev første gang verdensmester, da han i november 2009 besejrede Mikkel Kessler i sin hjemby, Oakland, og erobrede VM-bæltet i supermellemvægt hos bokseforbundet WBA.

Som amatør vandt han guld i letsværvægt ved OL i Athen i 2004.

Bokseren med tilnavnet S.O.G. (Son of God, på dansk Guds Søn, red.), kom i 2009 med i den stort anlagte Super Six-turnering med deltagelse af seks af de bedste supermellemvægtere i verden.

Han overraskede mange iagttagere ved at være overlegen i kampen mod Mikkel Kessler.

Det skyldtes ikke kun, at Andre Ward undervejs fik nikket danskeren flere skaller, så kampen blev stoppet i 11. omgang, og amerikaneren vandt på grund af sin store føring på de tre sidedommeres scorekort.

Andre Ward udboksede to år senere englænderen Carl Froch i finalen i Super Six-turneringen.

Amerikaneren gik senere op i letsværvægt, og i karrierens to sidste kampe besejrede han i to tilfælde russeren Sergey Kovalev, der var ubesejret før sit første møde med Andre Ward.

Begge VM-kampe var meget tætte, og Andre Ward sejrede første gang på point og anden gang på en afgørelse efter teknisk knockout.

Andre Ward er privat gift og far til fire.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.