Udland

Militæret sat ind mod dødelig uro i Bangladesh

Seks personer har mistet livet i nye uroligheder oven på en dødsdom til en islamisk leder i landet.

Militæret sat ind mod dødelig uro i Bangladesh

Styret i Bangladesh har sat militæret ind i landets nordlige del, der er plaget af vold og demonstrationer efter en dødsdom over en islamistisk leder for krigsforbrydelser.

Dommen faldt torsdag, hvor mindst 25 personer blev dræbt i efterfølgende uroligheder.

Søndag står det klart at yderligere seks personer har mistet livet i Shahjahanpur, hvor op mod 5000 vrede tilhængere af partiet Jamaat-e-Islami blandt andet angreb to af byens politistationer. Angrebet fik politiet til at gribe til våben:

- Mindst fire blev dræbt i sammenstød, efter at Jamaat-e-Islami-støtter angreb os. Dødstallet kan stige, lyder det fra distriktspolitichef Moqbul Ahmed.

I løbet af de seneste fire dage er 46 personer dermed blevet dræbt i uroligheder, efter at den islamistiske oppositionsleder Delwar Hossain Sayedee blev dømt til døden for krigsforbrydelser begået under Bangladesh's uafhængighedskrig mod Pakistan i 1971.

73-årige Sayedee, som er næstformand for landets største islamistiske parti, Jamaat-e-Islami, og en ivrig prædikant, blev dømt for meddelagtighed i mord, voldtægt, mordbrand og plyndringer.

Partiet raser over dommen, som det mener har mere karakter af hævn end retfærdighed.

Sayedee var i 1971 leder af en pakistansk milits, som nedbrændte en landsby og dræbte to mennesker.

Militsen bortførte også tre hindu-søstre og voldtog dem i tre dage i deres lejr, og den tvang 100 andre hinduister til at konvertere til islam og bede islamiske bønner.

Officielle tal i Bangladesh siger, at op mod tre millioner mennesker blev dræbt under folkemordet i landet i 1971, men uafhængige historikere siger, at det var langt færre.

Delwar Hossain Sayedee er den tredje person, der er blevet fundet skyldig i forbrydelser begået under krigen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.