Udland

Militærkøretøjer ruller ind i Damaskus

For første gang, siden oprøret i Syrien begyndte for 17 måneder siden, er der regulære kampe i hovedstaden.

Militærkøretøjer ruller ind i Damaskus

Syrisk militær har mandag indsat pansrede køretøjer tæt på centrum i hovedstaden Damaskus. Det er første gang, det sker, siden opstanden mod præsident Bashar al-Assads regime brød ud sidste år, siger aktivister.

- Det er første gang, at pansrede- og militære transportkøretøjer er blevet indsat i Al-Midan, siger Rami Abdel Rahman fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder og henviser til et område nær det centrale Damaskus.

- Tidligere blev sikkerhedsstyrkerne indsat for at undertrykke demonstrationer. Nu er de væbnede styrker engageret i kamp, siger han.

Hans udlægning bliver støttet af en aktivist i hovedstaden, som siger til nyhedsbureauet AFP, at det er første gang, at pansrede køretøjer, bevæbnet med svært artilleri, er rykket ind i Al-Midan.

I andre distrikter, hvor indbyggerne står i opposition til regimet, brød de hidtil voldsomste kampe ud søndag. Her er razziaer taget til i antal tidligt mandag eftermiddag, siger aktivisten, der kalder sig Abu Omar.

- Der er ingen folk på gaderne bortset fra regeringsstyrker og oprørere fra den Frie Syriske Hær, tilføjer han.

Samtidig har Syriens Muslimske Broderskab, der mandag har indledt et todages møde i udkanten af Istanbul i Tyrkiet, fokus på måder, hvorpå man kan støtte oprøret mod regimet i Damaskus, siger et medlem af organisationen.

- Det er organisationens første møde i mere end 30 år, eftersom mange af dens medlemmer flygtede fra Syrien efter et oprør, der blev slået ned med hård hånd i 1982, siger Omar Mushaweh, der sidder for Det Muslimske Broderskab i Syriens Nationalråd.

- Der er to hovedemner: Det ene er internt i vores gruppe og går ud på at aktivere unge mennesker og kvinder i vores organisation. Det andet går ud på at skabe mere støtte for revolutionen, siger han.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.