Militært anlæg forsvinder

Den gamle Rørdal Kaserne står for fald. Forsvaret er godt i gang med oprydningen

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Et større militært anlæg forsvinder i Aalborg. Forsvaret et godt i gang med at gøre klar til nedrivning af den tidligere Rørdal Kaserne - også kendt som Værkstedsområde Rørdal under hæren.

Tilbage til naturen

Her er der igennem årene trillet mange militære køretøjer ind og ud til service og ombygning. Men siden 2008 har bygningerne stået tomme, og i forbindelse med udløb af lejekontrakten, skal bygningerne fjernes, og hele området renses fra forurening.

Nedbrydningen går i gang 14. januar og strækker sig til et godt stykke ind i 2013. Arealet er ejet af Aalborg Portland, der har planer om at lade det overgå til naturområde med beskyttelse af drikkevand.

Anlagt af tyskerne

Flere af bygningerne er bygget under Anden Verdenskrig som flyveplads for den tyske besættelsesmagt. Blandt andet den store hangar, hvor tyskernes jagerfly blev serviceret.

Kulturstyrelsen er orienteret om nedrivningen, men styrelsen mener ikke, at der er noget bevaringsværdigt i Rørdal.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.