Militant leder dræbt af drone i Pakistan

Seks militante dræbt af to missiler fra amerikansk drone i Nordwaziristan i Pakistan.

Udland 6. september 2013 13:24 - Opdateret 6. september 2013 13:26

Militant leder dræbt af drone i Pakistan

Amerikanske missiler dræbte fredag en højtstående leder fra Pakistans Haqqani-netværk, der har nære bånd til al-Qaeda. Han var efterlyst for bortførelser og for at have sendt hundredvis af militante ind i Afghanistan, oplyser de pakistanske myndigheder.

- Mullah Sangeen Zadran, der stod på FN's og USA's terrorlister, var en af seks militante, som blev dræbt ved et droneangreb i klanområdet Nordwaziristan.

USA har givet Haqqani-netværket, der kæmper sammen med Taliban, skylden for en række større angreb i de senere år.

Højttalere ved en moské i byen Miranshah i North Waziristan har bekendtgjort, at begravelsen af den dræbte leder vil finde sted fredag eftermiddag.

Dronen affyrede to missiler og ødelagde en base i Dargah Mandi 10 kilometer fra Miranshah.

I 2011 betegnede det amerikanske udenrigsministerium Zardan som skyggeguvernør i Paktika, som er en af de meste uregerlige afghanske provinser. Militante grupper udførte under hans ledelse angreb i hele det sydøstlige Afghanistan.

Pakistans regering protesterer formelt over fortsatte amerikanske droneangreb som en krænkelse af deres lands suverænitet, men Washington ser dronerne som et vitalt redskab i bekæmpelsen af al-Qaeda og Taliban.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, antydede for nylig, at droneangreb i Pakistan kan indstilles "meget snart", da den militære trussel er aftagende.

En opgørelse fra det franske nyhedsbureau AFP viser, at der var 101 droneangreb i 2010, hvor over 670 mennesker blev dræbt. I år har der til sammenligning kun været gennemført 18 angreb, hvor der er blevet dræbt lidt over 100 personer.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, sagde i maj, at USA kun vil benytte droneangreb, når en trussel er "fortsat og overhængende".

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...