Militante indtager olieterminal og lufthavn i Yemen

Klanmedlemmer har indtaget en olieterminal i det sydlige Yemen, mens militante fra al-Qaeda indtager lufthavn.

Mens Yemen er på vej til at synke længere ned i kaos, indtog militante medlemmer af terrornetværket al-Qaeda en lufthavn i det sydøstlige Yemen.

Samtidig kom der meldinger om, at klanmedlemmer har taget kontrol med en stor olieterminal, efter de soldater, der skulle beskytte den, trak sig tilbage.

- Den militærenhed, der havde ansvar for sikkerheden ved anlægget, trak sig tilbage uden at kæmpe imod, siger en embedsmand ved lufthavnen i byen Mukalla.

Tidligere på måneden udnyttede den yemenitiske gren af al-Qaeda den kaotiske situation i Yemen til at indtage Mukalla, der har knap en kvart million indbyggere.

Militærkilder siger til AFP, at al-Qaeda nu kontrollerer hele byen. Der er kun en lille gruppe soldater tilbage, som er loyale over for præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Hadi blev presset ud af hovedstaden Sanaa og er nu flygtet til Saudi-Arabien efter i første omgang at have søgt tilflugt i havnebyen Aden.

Torsdag lykkedes det klanmedlemmer at indtage en olieterminal i samme provins. Også her trak de soldater, der skulle beskytte anlægget, sig tilbage, siger en militærkilde.

Forskellige væbnede grupper har overtaget dele af det stærkt klandominerede land, hvor iransk støttede oprørere kæmper mod styrker, der er loyale over for præsident Hadi.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.