Udland

Militante islamister angriber i Egypten: To dræbt

Flere blev såret ved kontrolpost i den nordlige del af Sinaihalvøen, hvor militante har udnyttet et magtvakuum

Militante islamister angriber i Egypten: To dræbt

To personer blev dræbt og seks andre såret, da militante islamister tirsdag angreb egyptiske sikkerhedsstyrker med granater og maskinpistoler ved en kontrolpost i det lovløse nordlige Sinai.

Det er uklart, om de dræbte og sårede er civile eller sikkerhedsstyrker, siger sikkerhedskilder.

Volden i den øde beliggende landsby Sadr El-Heytan fandt sted kort tid efter et andet angreb i byen Rafah, hvor sikkerhedsstyrker og militante var i skududveksling. Og en anden kontrolpost i nærheden blev også angrebet, lyder det.

Islamiske grupper med base i det nordlige Sinai har udnyttet et magttomrum i området, der opstod i 2011, hvor landets daværende leder, Hosni Mubarak, blev afsat. De militante har både gennemført angreb over grænsen til Israel og mod egyptiske sikkerhedsstyrker.

Volden i området er taget til, efter at den islamiske præsident Mohamed Mursi blev afsat af militæret i sidste uge efter voldsomme demonstrationer.

Søndag blev en egyptisk soldat dræbt og en politibetjent såret i et angreb på en kontrolpost i Sinai. Og fem andre sikkerhedsstyrker blev dræbt i skudvekslinger med formodede militante fredag.

Salafi Jihadi-gruppen, en af de største Sinai-baserede militante grupper, har udtalt, at de "aktuelle begivenheder, der ødelægger vores land" påvirker Sinai, og i en meddelelse har de truet med angreb på politi- og militærstyrker i Sinai.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.