Miljøet holder på os

Udstilling fortæller om spændende bygninger.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:- Vi i Brønderslev Kommune er en flok hjemmefødninger. Men det er vi stolte af.

Viceborgmester, formand for teknik- og miljøudvalget i Brønderslev Kommune, Karsten Frederiksen åbnede udstillingen ”Steder med sjæl” på Brønderslev Bibliotek.

- ”Steder med sjæl er derfra vores verden går. At Brønderslev Kommune er den kommune, hvor færrest flytter fra igen i hele deres liv skyldes ikke mindst, at vi i Brønderslev Kommune har mange steder med sjæl, mener Karsten Frederiksen.

Udstillingen handler om, hvorfor og hvordan vi bevarer vores byggede kulturarv, men også hvordan vi kan bruge kulturarven på en funktionel måde.

Der er i Brønderslev Kommune flere fredede slotte og herregårde. Derudover har kommunen udpeget adskillige bevaringsværdige bygninger i kommunens fire største byer. De fortæller alle en historie om landets, kommunens, byernes og lokalområdets udvikling.

- Disse bygninger er med til at danne en bys eller et områdes unikke billede og identitet. Kulturarven er en del af vores DNA, bemærkede Karsten Frederiksen.

- Vi har alle steder og syn, som vi forbinder med vores fortid. Men kulturarven er også vores fremtid. Kulturarven skal nemlig hele tiden udvikles, så spændende, dynamiske byrum kan mødes med historiske fortællinger.

Museerne i Brønderslev Kommune har sammen med Brønderslev Kommune udvalgt 10 forskellige bevaringsværdige bygninger, som symboliserer en særlig status, historie eller håndværksmæssig kunnen i kommunen.

Alle interesserede kan nu stemme om de 10 steder. Det kan ske på udstillingen eller på projektets hjemmeside www.stedermedsjael.dk

Karsten Frederiksen udtrykte håb om, at kommunens skoler vil besøge udstillingen, der på moderne vis illustrerer vores kulturarv.

Der er mulighed for at blive klogere på for eksempel den gamle jernbanestation i Hjallerup, et toldhus i Asaa. Et gammelt snedkerværksted i Dronninglund eller Pedershaab i Brønderslev.

Et kor fra Brønderslev Kulturskole under ledelse af Dorte Græsborg. Kulturskolen havde udvalg sange, der også handler om steder med sjæl – ”Jeg en gård mig bygge vil” og ”Hist hvor vejen slår en bugt.

Udstillingen kommer senere til Hjallerup og Dronninglund Bibliotek. I Hjallerup er det fra 2. til 13. marts og i Dronninglund fra 16. til 31. marts.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden