Miljøministeren gør sig klar til ulven

Miljøministeren vil have forvaltningsplan for ulven efter tre sandsynlige ulveangreb på danske får på få dage.

Danmark 1. marts 2013 17:06 - Opdateret 1. marts 2013 17:08

Miljøministeren gør sig klar til ulven

Den midtjyske fåreavler, som efter tre hurtige angreb fra en mulig indvandret ulv har mistet 22 får, får nu på opfordring fra miljøminister Ida Auken (SF) hjælp fra Naturstyrelsen til at ulvesikre sine får.

Efter de formodede ulveangreb sender den tyske naturfredningsforening Stiftung Naturschutz fredag et nyt fårehegn til fåreavleren, efter at Danmarks Naturfredningsforening har kontaktet dem.

- Det er et stærkt initiativ, som Naturstyrelsen vil hjælpe med. Vi kan lige så godt komme i gang med at lære, hvordan vi håndterer ulven, så vi alle kan være glade for, at den er her for at gøre vores natur lidt rigere, siger miljøministeren.

Ifølge biolog Bo Håkansson fra Danmarks Naturfredningsforening har tyskerne med kort varsel kørt en særlig type akut-hegning op til den ramte fåreavler. Det ventes, at det med rimelig sikkerhed kan holde ulven væk i et stykke tid.

I mellemtiden er der travlt med at finde ud af, hvordan man håndterer danske ulve, hvis de virkelig er ved at flytte ind i den danske natur.

Miljøminister Ida Auken slår fast, at der nu skal laves en forvaltningsplan for ulve i Danmark.

- Det er utroligt glædeligt, at vi har ulven tilbage i Danmark. Nu skal vi sikre os, at vores forhold til ulven ikke bliver ødelagt af, at vi har mange forskellige interesser.

- Derfor skal vi sætte os sammen og finde en fælles plan for, hvordan Danmark bliver et godt land for ulve, og hvordan ulve bliver et godt dyr for Danmark, siger miljøminister Ida Auken.

Hendes rådgivende organ Vildtforvaltningsrådet skal derfor komme med et bud på en forvaltningsplan for ulve. Frem mod næste møde i rådet 22. marts vil Naturstyrelsen undersøge erfaringerne fra Tyskland og Sverige med at sikre fredelig sameksistens med ulvene.

Rådet skal også komme med en redegørelse for erstatningsordninger for skader forvoldt af ulve i udlandet.

Naturstyrelsen overvåger med vildtkameraer folden, hvor fårene er blevet angrebet, for at få bevis for, om det er en ulv, der er på spil. Samtidig er tre får sendt til DNA-analyser.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...