Miljøorganisationer: Rød blok er den grønneste blok

Tre organisationer mener, at der er stor forskel på miljø-, natur- og klimapolitik mellem de politiske blokke.

Rød blok er mere grøn end blå blok.

Det mener tre danske miljøorganisationer, efter at de har analyseret klima-, miljø- og naturpolitikken i den valgperiode i Folketinget, der snart er overstået.

- Regeringen kunne klart have ført en grønnere politik, frem for - som det er sket i vækstplanerne - at sænke og fjerne grønne afgifter.

- Men de borgerlige partier har på centrale punkter foreslået væsentlige tilbageskridt, siger sekretariatsleder hos Det Økologiske Råd, Christian Ege, i en pressemeddelelse.

Det Økologiske Råd står sammen med Greenpeace og Verdens Skove bag analysen. De grønne organisationer mener, at den store forskel mellem de to blokke i dansk politik skinner tydeligt igennem i klimapolitikken.

- På klimapolitikken er der tydelig forskel mellem blokkene, der tidligere var enige om at gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer inden 2050. Nu sætter Venstre spørgsmålstegn herved, Dansk Folkeparti vil sænke klimaambitionerne, og Liberal Alliance anerkender end ikke klimaforandringer som menneskeskabte.

- Det ser ud til, at de borgerlige er parat til at opgive Danmarks rolle som foregangsland for grønne omstilling, siger Tarjei Haaland, klimamedarbejder i Greenpeace.

En række eksperter erklærede for nylig i Politiken, at blå bloks udspil for omfanget af danske naturskove var langt mere naturvenligt end regeringens.

Men hvis man spørger Verdens Skove, var der blot tale om en enkelt svale. De borgerlige partier, lyder det, vil blandt andet sænke kravet til ammoniakreduktion i landbruget til det gennemsnitlige i EU. Det ville forringe biodiversiteten i Danmark, lyder det.

- Valget handler også om at forsvare natur og biodiversitet, udtaler Jan Ole Haagensen, sekretariatsleder i Verdens Skove.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.