Miljøpris for festival

Borger9700 modtog Brønderslev Kommunes miljøpris

Esben Heine
Jens Tofting modtog på vegne af borgerforeningen Borger9700 miljøprisen. Privatfoto
Dronninglund 26. august 2017 09:44 - Opdateret 26. august 2017 11:53

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND: I ugen fra lørdag 2. september til søndag 10. september holdes der for tredje gang bæredygtighedsfestival i Brønderslev. For dette initiativ modtog arrangøren, borgerforeningen Borger9700, Brønderslev Kommunes miljøpris. Den blev uddelt på Dronninglund Rådhus af borgmester Mikael Klitgaard.

Mikael Klitgaard pegede på, at Borger9700 holder bæredygtighedsfestival, der sætter fokus på miljøet, og dermed skaber en bedre kommune.

Han oplyste også, at arrangementet er vokset, og at det har skabt stor opmærksomhed, og han fremhævede, at det er for alle - lige fra børn til pensionister.

Gårdejer Hans Henrik Thomsen fra Purple Farm ved Hallund modtog naturprisen.

Den får han for sin mobile grisestald, der kan flyttes på markerne.

Hans Henrik Thomsen fortæller, at han mandag leverede de første svin til slagteriet.

Mikael Klitgaard sagde, at han håber på et eksport-eventyr inden for økologien med det nye tiltag. Han pegede på den øgede kødkvalitet, der også har kundernes interesse.

Det er Bodil Bjørn fra Brønderslev Kommune, der har indstillet Borger9700, mens Kim Toft på vegne af Hallund Borgerforening har indstillet Hans Henrik Thomsen til prisen.

De to øvrige nominerede er Omstilling Dronninglund og byggefirmaet Richardt Thomsen fra Brønderslev.

Omstilling Dronninglund arbejder sammen med Dronninglund Borgerforening på at skabe et grønnere Dronninglund. Omstilling Dronninglund er i år også en del af bæredygtighedsfestivalen.

Richardt Thomsen er i løbet af få år vokset til 35 medarbejdere, og virksomheden har vokset sig ud af Brønderslev Udviklingspark, og der er bygget nyt domicil. Virksomheden er i gang med store byggerier i Hjørring og Brønderslev, og er blandt andet hovedentreprenør på det ny flisværk i Brønderslev, hvor miljøet også nyder fremme, som det gør i flere af Richardt Thomsens byggeprojekter. Også hans eget i Brønderslevs industripark.

- Vi er glade for iværksættere, og ikke mindst når vi oplever, at de vækster, sagde Mikael Klitgaard.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...