Miljøstyrelsen flytter til Danmarks tredjestørste by

Odense får en af de store styrelser i regeringens anden udflytningsrunde. I alt 400 arbejdspladser flyttes.

Blandt de store flytninger i forbindelse med regeringens nye plan for udflytning af arbejdspladser til resten af landet er Miljøstyrelsen, som rykker til Odense.

Dermed får Danmarks tredjestørste by del i de statslige arbejdspladser. Cirka 440 job flytter til Odense.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er begejstret over udsigterne til, at Miljøstyrelsen skifter adresse.

- Statslige arbejdspladser tilhører hele Danmark.

- Det giver også rigtig god mening, at et ministerium, der beskæftiger sig med natur, landbrug, fødevareproduktion og miljø er rigt repræsenteret i hele landet, siger han i en pressemeddelelse.

I Miljø- og Fødevareministeriet er der i alt 4300 medarbejdere.

Med Miljøstyrelsens flytning vil andelen af arbejdspladser udenfor hovedstaden stige fra 58 til 68 procent.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) løftede onsdag klokken 13 sløret for udflytning af statslige arbejdspladser.

Det er et af regeringens centrale projekter i forsøget på at skabe et "Danmark i balance".

Det er anden omgang i udflytningen, siden Løkke blev statsminister i 2015. Derfor er titlen "Bedre balance II". Regeringen bruger i øvrigt betegnelsen "indflytning" frem for "udflytning".

Dansk Folkeparti støtter udflytningen af arbejdspladser, men partiets skatteordfører, Dennis Flydtkjær, er ikke imponeret over, at mange arbejdspladser flytter til netop Odense.

- Håber regeringen er mere ambitiøs med udflytningen af statslige arbejdspladser end blot at flytte fra København til en anden universitetsby, skriver Dennis Flydtkjær på Twitter.

Også Magisterforeningen, der organiserer en stor del af medarbejderne i Miljøstyrelsen, er kritisk.

- Når regeringen flytter en stor arbejdsplads, svarer det jo reelt til en massiv fyringsrunde. Det er et chok for en masse mennesker, som nu skal tage hele deres tilværelse op til revision, siger Magisterforeningens formand, Camilla Gregersen.

Mange andre arbejdspladser bliver flyttet som del af regeringens udflytningsrunde. Blandt andet rykker Energitilsynet til Frederiksværk.

Den nuværende Styrelse for Patientsikkerhed deles op i Patientklagestyrelsen med hovedsæde i Aarhus og Styrelsen for Patientsikkerhed i København.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.