Miljøstyrelsen vil politianmelde Mærsk for kemikalieudledning

Maersk Oil bliver nu også anmeldt til politiet af Miljøstyrelsen i sagen om de røde kemikalier i Nordsøen.

Mærsk-redegørelse om 42 ton ulovlig udledning er mangelfuld Mærsk bruger 2, 4 milliarder på nyt afrikansk olieeventyr Lav oliepris koster 1250 stillinger hos Maersk Oil Foto: Scanpix/Claus Fisker

Mærsk-redegørelse om 42 ton ulovlig udledning er mangelfuld Mærsk bruger 2, 4 milliarder på nyt afrikansk olieeventyr Lav oliepris koster 1250 stillinger hos Maersk Oil Foto: Scanpix/Claus Fisker

Maersk Oil bliver politianmeldt af Miljøstyrelsen, fordi selskabet har udledt miljøfarlige stoffer i forbindelse med udvindingen af olie og gas i Nordsøen.

- Det er en kompliceret sag, og vi har ingen sammenlignelig praksis på området.

- Men vi vurderer, at der kan være tale om så alvorlige forhold, at de bør undersøges af politiet.

- Derfor vil vi indgive en politianmeldelse, siger kontorchef i Miljøstyrelsen Inger Bergmann i en pressemeddelelse.

Tidligere har Enhedslisten politianmeldt selskabet i sagen om de mange tons kemikalier, som blandt andet bruges til at fjerne svovlbrinte fra gassen, som hives op af undergrunden.

Kemikalierne er klassificeret i fire farver, hvoraf grøn er de mindst miljøfarlige og sort er de farligste.

Politianmeldelsen vil vedrøre kemikalier i den næstfarligste, røde gruppe, som Maersk angiveligt har udledt uden tilladelse.

- Miljøstyrelsen vil herefter lade sagen overgå til politiet. Derfor har Miljøstyrelsen ikke yderligere kommentarer til sagen, siger Inger Bergmann.

Maersk Oil har tidligere forklaret, at et af de omtalte kemikalier i 2015 ændrede klassifikation fra rød til gul, uden at selskabet opdagede det.

Samtidig har man opdaget et andet kemikalie, der formentlig får ændret klassifikation, og som man har udfaset brugen af.

Maersk henviser også til en rapport, der konkluderer, at havmiljøet omkring boreplatformene ikke har taget skade af 25 års olieudvinding.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.