Mille Dinesen vinder international tv-pris

Skuespillerinden Mille Dinesen vinder "Den Gyldne Nymfe" for sin rolle som Rita i tv-serien af samme navn.

Mille Dinesen vinder international tv-pris

Det kan godt betale sig at være en politisk ukorrekt folkeskolelærer, singlemor og storryger. I hvert fald hvis man hedder Mille Dinesen.

Den danske skuespillerinde har således netop vundet prisen "Den Gyldne Nymfe" for hovedrollen i tv-serien "Rita" ved en international tv-festival i Monte Carlo.

- Det er meget stort, udbrød Mille Dinesen ifølge en pressemeddelelse, da hun fik beskeden om, at hun havde vundet prisen.

- Jeg er meget beæret over alene at være nomineret. Jeg havde ikke drømt om, at jeg ville vinde. Det er jeg virkelig glad for. Det har været en fornøjelse at arbejde med rollen som Rita. Det er en fantastisk gave at få international anerkendelse, tilføjer hun.

Dinesen vinder prisen foran stjernerne Juliane Margolis fra serien "The Good Wife" og Lena Headey fra "Game of Thrones" - og over 40 skuespillerinder fra hele verden.

Da serien kørte i Danmark, blev den fulgt af cirka 842.000 per afsnit. Og ifølge TV2's programchef, Keld Reinicke, er der mere Rita på vej.

- Og jeg vil godt løfte sløret for, at der kommer en sæson to af Rita på TV 2. Det har vi besluttet for kort tid siden, siger Reinicke.

Monte-Carlo Television Festival blev stiftet i 1961 og hædrer det bedste inden for tv over hele verden. Prisen, der uddeles, kaldes The Golden Nymph (Den Gyldne Nymfe).

Ud over Dinesen var også skuespillerne Lise Baastrup, Carsten Bjørnlund og Nikolaj Groth, producerne Karoline Leth og Jesper Morthorst samt hovedforfatter Christian Torpe fra serien nomineret i Monte Carlo.

Når den danske TvPrisen 2012 skal uddeles, er serien desuden nomineret i kategorierne "bedste tv-drama", "bedste kvindelige tv-skuespiller", "bedste mandlige tv-skuespiller", "bedste fotograf i tv-drama/comedy" og "bedste klippearbejde i tv-drama/comedy".

/ritzau/