Milliard-salg sender Vestas i vejret på fondsbørsen

Vestas-aktien stiger fredag morgen efter selskabets salg af østeuropæiske vindmølleparker.

Milliard-salg sender Vestas i vejret på fondsbørsen

Meddelelsen om, at vindmølleproducenten Vestas sælger to vindmølleparker i Bulgarien og Rumænien, får selskabets aktier til at stige fra morgenstunden. Efter et kvarters handel stiger Vestas med 2,9 procent til kurs 74,45 på Københavns Fondsbørs.

Vestas' beslutning om at frasælge de to vindmølleparker for godt 947 millioner kroner er da også både logisk og positiv set i relation til vindmølleproducentens nuværende finansielle situation, vurderer Sydbanks Vestas-analytiker, Jacob Pedersen.

Han ser god ræson i at flytte pengene fra balancen og over i de frie pengestrømme, hvor hele salgsbeløbet vil blive noteret i løbet af andet og tredje kvartal.

- Vestas har tidligere bygget en række vindmølleparker, som man selv har beholdt for at styrke sin grønne profil. Men når man kigger på Vestas' finansielle situation i dag, kan man spørge sig selv, om det fortsat giver mening at hente grøn energi fra egne parker.

- Og i min bog er svaret et rungende nej, for man kan ligeså godt købe den grønne energi fra energiselskaber som Dong eller lignende, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans og fortsætter:

- Salget af de to vindmølleparker giver ekstra pengestrømme, og det er det, der skal til for at dæmpe frygten for, at Vestas skal lave en kapitalforhøjelse for at redde finanserne.

- Den frygt bliver sparket til hjørne med det her salg, der er et fornuftigt skridt på vejen til at sikre positive pengestrømme i regnskabsåret 2013, siger Jacob Pedersen.

Pengekassen hos vindmølleproducenten var i et syngende minus sidste år, og det skabte spekulationerne om, at Vestas kunne blive nødt til at gennemføre en kapitalforhøjelse, hvilket alt andet lige ville udvande aktieværdien hos investorerne.

Derfor har det danske selskab taget en række skridt i retningen af at styrke pengestrømmene i løbet af 2013.

I starten af året lavede Vestas således et tilsvarende salg af en vindmøllepark på 90 MW i Chile, som påvirkede selskabets pengestrømme og ordrebeholdning i første kvartal positivt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.