Retspleje

Milliardarving lod konens lig rådne op

Den svenskfødte Tetra Pak-arving Hans Kristian Rausing har fået dom på 10 måneders betinget fængsel

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Eva og Hans Kristian Rausing mødtes på en klinik for afvænning for misbrug. Foto: Scanpix

LONDON:Hans Kristian Rausing - arving til milliardformuen i det svenske familiedynasti Tetra Pak - erkender sig skyldig i brud på gravfreden i den opsigtvækkende sag om hans kones pludselige død.

Under et retsmøde i Isleworth Crown Court i London er den 49-årige rigmand derfor blevet dømt til 10 måneders betinget fængsel med to års prøvetid, ligesom han skal gennem to års behandling for stofmisbrug.

Det skriver BBC.

Forhindret værdig begravelse

I retten medgav han, at han havde forhindret en "værdig" og anstændig begravelse af hustruen Eva.

- Jeg handlede ikke rationelt. Jeg forsøgte at fortsætte som om, at hun ikke var død, sagde den detroniserede pengemand i retten ifølge det svenske medie Expressen.

Hans Kristian Rausing blev tilbageholdt af politiet 9. juli, da han kørte rundt på må og få i Londons gader stærkt påvirket af alkohol. Da politiet ransagede parrets mondæne bolig i rigmandskvarteret Belgravia, fandt de Eva Rausing død.

Død i mere end to måneder

Dødsårsagen er endnu ikke fastslået, men obducenter er kommet frem til, at hun allerede var død den 7. maj og derfor havde ligget død i mere end to måneder.

Parret var kendt for at have et stort forbrug af både alkohol og euforiserende stoffer, og der blev da også fundet spor af stoffer i hendes krop.

I midten af juli kom det frem, at britisk politi ikke mistænker Hans Kristian Rausing for at have dræbt sin hustru.

I behandling for misbrug

Derimod blev han sigtet for at have undladt at informere myndighederne om hustruens dødsfald og dermed forhindret en anstændig begravelse. Ægteparret mødte angiveligt hinanden på en afvænningsklinik i USA.

Hans Kristian Rausing er allerede i behandling for et meget stort alkoholforbrug. En behandling, som han skal fortsætte med som en del af dommen.

Rausing-familiens enorme rigdomme skyldes indtjening fra Tetra Pak, der er emballage til flydende levnedsmidler. Stamfaderen til Rausing-klanen, Ruben, etablerede i 1940'erne Tetra Pak AB sammen med sønnerne Gad og Hans.

Stak af til England

Hans Rausing, far til den sigtede, stak i 1980'erne af til England for at slippe billigere i skat.

Familien Rausing regnes som Storbritanniens 12. rigeste. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.