Udland

Milliarder fra Japan skal øge væksten i Afrika

Japan har længe været interesseret i Afrikas ressourcer. Landet støtter med 32 milliarder dollar over fem år.

Milliarder fra Japan skal øge væksten i Afrika

Japan vil de kommende år støtte de afrikanske lande med 32 milliarder dollar eller cirka 180 milliarder kroner i offentlig og privat hjælp.

Pengene skal bidrage til at øge den økonomiske vækst på kontinentet og få flere japanske virksomheder til at investere i Afrika.

Det oplyser den japanske premierminister Shinzo Abe lørdag i forbindelse med åbningen af en international tredages konference i Yokohama om udviklingen i Afrika.

Pakken fra Japan omfatter blandt andet 14 milliarder dollar i udviklingshjælp og 6,5 milliarder dollar til udbygning af infrastrukturen.

Det råvarefattige Japan har længe været interesseret i Afrikas enorme naturressourcer.

Og det blev forstærket efter naturkatastrofen i 2011, der ødelagde atomkraftværket Fukushima og medførte lukning af stort set samtlige atomreaktorer i landet. Det har øget Japans afhængighed af importeret olie og gas.

Sammenlignet med Kina er Japans investeringer i Afrika beskedne. I 2011 investerede Kina 3,2 milliarder dollar i Afrika eller næsten syv gange så meget som Japan.

- Det, Afrika har behov for nu, er investeringer i den private sektor. Offentligt-private investeringer vil forstærke effekten af de investeringer, siger Abe.

Den japanske premierminister oplyser desuden, at han planlægger at besøge Afrika snarest muligt.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst