Udland

Milliarder fra Japan skal øge væksten i Afrika

Japan har længe været interesseret i Afrikas ressourcer. Landet støtter med 32 milliarder dollar over fem år.

Milliarder fra Japan skal øge væksten i Afrika

Japan vil de kommende år støtte de afrikanske lande med 32 milliarder dollar eller cirka 180 milliarder kroner i offentlig og privat hjælp.

Pengene skal bidrage til at øge den økonomiske vækst på kontinentet og få flere japanske virksomheder til at investere i Afrika.

Det oplyser den japanske premierminister Shinzo Abe lørdag i forbindelse med åbningen af en international tredages konference i Yokohama om udviklingen i Afrika.

Pakken fra Japan omfatter blandt andet 14 milliarder dollar i udviklingshjælp og 6,5 milliarder dollar til udbygning af infrastrukturen.

Det råvarefattige Japan har længe været interesseret i Afrikas enorme naturressourcer.

Og det blev forstærket efter naturkatastrofen i 2011, der ødelagde atomkraftværket Fukushima og medførte lukning af stort set samtlige atomreaktorer i landet. Det har øget Japans afhængighed af importeret olie og gas.

Sammenlignet med Kina er Japans investeringer i Afrika beskedne. I 2011 investerede Kina 3,2 milliarder dollar i Afrika eller næsten syv gange så meget som Japan.

- Det, Afrika har behov for nu, er investeringer i den private sektor. Offentligt-private investeringer vil forstærke effekten af de investeringer, siger Abe.

Den japanske premierminister oplyser desuden, at han planlægger at besøge Afrika snarest muligt.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.