Milliarder ligger og venter

Erhvervshus Nord opfordrer flere nordjyske virksomheder til at se nærmere på muligheden

Lene Kappelborg, erhvervskonsulent i Erhvervshus Nord.Privatfoto
Frederikshavn 11. juli 2016 08:09

FREDERIKSHAVN: Hos Energistyrelsen ligger næsten tre milliarder kroner og venter på at blive givet i tilskud til virksomheder, som ønsker at omlægge deres procesenergi fra fossil til vedvarende.

Energistyrelsen har siden 2013 givet tilskud til grøn omstilling hos virksomheder via VE til proces-tilskudsordningen. Ordningen gør det muligt for virksomheder at få over halvdelen af anlægsudgifterne dækket, hvis de omlægger deres procesenergi fra fossil energi til vedvarende energi.

Puljen løber frem til 2021, og der er afsat 3,65 milliarder kroner til projektet. Pt. er 850 millioner kroner tildelt 420 virksomheder.

Cirka 160 virksomheder i Nordjylland har fået tilskud via ordningen, mens det gælder 10 virksomheder i Frederikshavn kommune.

Fin mulighed for tilskud

I starten var det primært landbrug, som søgte ordningen, men Energistyrelsen ser nu flere små og mellemstore virksomheder fra andre brancher.

For at komme i betragtning til tilskud skal virksomheden erstatte fossile brændsler med vedvarende energikilder eller fjernvarme samt energieffektiviseringer i tilknytning til dette. Ved procesformål forstås, at det er erhvervsvirksomheder, der har både tung og let proces.

Alle momsregistrerede virksomheder inden for landbrug, produktion samt handel – og service, der anvender energi til procesformål, vil som udgangspunkt være omfattet af tilskudsordningen.

VE til procesordningen støtter kun projekter, som vurderes til ikke at blive gennemført uden støtte.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...