Milliarder skal give hurtigere bredbånd på Sjælland

Region Sjælland er regionen med dårligst bredbåndsdækning. Energiselskab investerer nu 3,4 milliarder kroner.

79 procent af borgere og virksomheder har adgang til en bredbåndsforbindelse på mindst 100 megabit i Region Sjælland, mens det for hele landet er 89 procent. Foto: Nils Meilvang (arkiv)/Ritzau Scanpix

79 procent af borgere og virksomheder har adgang til en bredbåndsforbindelse på mindst 100 megabit i Region Sjælland, mens det for hele landet er 89 procent. Foto: Nils Meilvang (arkiv)/Ritzau Scanpix

Flere borgere og virksomheder på Sjælland og Lolland-Falster kan se frem til at få hurtigere internet de kommende år.

Energiselskabet SEAS-NVE vil over de næste fem år investere 3,4 milliarder kroner i at lægge kabler i jorden, der kan give hurtigere bredbånd.

Det skal give bedre bredbånd i det vestlige og sydlige Sjælland, Lolland-Falster og øerne.

Region Sjælland er det område i Danmark med dårligst dækning af bredbånd.

79 procent af alle husstande og virksomheder i regionen har ifølge Energistyrelsen adgang til en forbindelse på mindst 100 megabit, mens det for hele landet er 89 procent.

Alle partier i Folketinget blev tidligere i år enige om et stort forlig på teleområdet.

Målsætningen er, at alle husstande og virksomheder senest i 2020 skal have adgang til en forbindelse med en hastighed på mindst 100 megabit.

Investeringen er derfor et vigtigt skridt for at nå det mål. Det siger Lars Christian Lilleholt (V), der er minister for energi, klima og forsyning.

- Staten kan ikke løfte opgaven alene, og skal der for alvor udrulles bredbånd i Danmark, er der brug for de private selskaber, siger han.

Ifølge Energiwatch er energiselskabet NRGi også klar med en investering på 1,2 milliarder kroner. Det skal give hurtigere og bedre dækning i Østjylland.

De to energiselskaber ser dermed en forretning i at skabe hurtigere forbindelser, da det kan få flere danskere til at købe bredbånd hos dem.

Trods investeringerne ser regeringen et fortsat behov for statslig støtte til bedre internet i de mest tyndt befolkede områder.

Regeringen har i år afsat 100 millioner kroner til en pulje til sikring af bedre bredbånd. Den vil efter planen fortsætte næste år.

- Puljen er nødvendig at køre videre, fordi den er målrettet de områder, hvor energi- og teleselskaber ikke kan udrulle bredbånd, fordi det simpelthen er for dyrt, siger Lars Christian Lilleholt.

Hos Landdistrikternes Fællesråd er der tilfredshed med milliardinvesteringerne i bredbånd. Ifølge formand Steffen Damsgaard kan det få flere til at flytte på landet.

- Vi oplever, at folk i større og større stil fravælger at bosætte sig i de områder, hvor der er dårlig dækning.

- Dagligdagen er for mange bundet op, at man skal kunne komme på nettet. Det er en del af familielivet, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.