Milliardpotentiale i nordjysk energividen

Energy Vision

Der er et marked af ”von And’ske dimensioner”, og der betydelig nordjysk ekspertise på energiområdet - her Siemens Windpower i Aalborg. Arkivfoto: Lars Pauli

Der er et marked af ”von And’ske dimensioner”, og der betydelig nordjysk ekspertise på energiområdet - her Siemens Windpower i Aalborg. Arkivfoto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:Helt symbolsk blev det første møde holdt i det nedlagte kulkraftværk Nordkraft i Aalborg.

Mere end 100 virksomhedsledere, iværksættere, forskere og repræsentanter fra offentlige samarbejdspartnere var mødt op for at blive en del af netværket, men også i håb om at få del i dét voksende marked på verdensplan, som energiminister Martin Lidegaard (R), har vurderet til at have ”Joakim von And’ske dimensioner”.
Den stigende efterspørgsel efter energieffektive løsninger kan være mange milliarder værd for Nordjylland, vurderer direktør for Energibranchen i Dansk Industri, Hans Peter Slente:
- Et netværk som Energy Vision kan være med til at samle spydspids-kompetencerne i regionen og dermed øge mulighederne for eksport til et verdensmarked, som er ved omlægge fra olie og atomkraft til andre energikilder, sagde han.
Målet med Energy Vision er, at Nordjylland skal levere, hvad verden mere og mere efterspørger: intelligente energiløsninger, forklarede projektleder Lasse Rosendahl, professor ved Institut for Energiteknik ved AAU:
- Nordjylland er hjemsted for helt unikke kompetencer på energiområdet: Aalborg Universitet, flere nordjyske kommuner, og et stort antal virksomheder, der arbejder med energi på højt niveau.
Direktør Peter Rindebæk, Bladt Industries, Aalborg, tror, at Energy Vision kan blive en fordel for virksomhederne og regionen:
- Hidtil har isoleret sig i eksempelvis vind, fjernvarme, brændselsceller eller andet. Netværket kan være skabe de løsninger på tværs af energibranchen, sagde han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.