Million-besparelser rammer bredt

Næssund-færgen står til at blive sparet væk som led i besparelser på godt 52 mio. kroner

Jens Peter Svarrer
Næssund-færgen står til at blive sparet væk. Arkivfoto
Morsø 1. september 2014 15:36

MORS: De godt 52 mio. kr., Morsø Kommune skal spare næste år, kommer til at ramme over en bred kam.

Således står Næssund-færgen til at blive nedlagt med en årlig besparelse på 1,9 mio. kr. i perioden 2015-2019, mens der i øvrigt skal findes besparelser på den kollektive trafik på 2,0 mio. kr.

Inden for erhverv og turisme lægges der op til at fjerne Jesperhus-aftalen, der giver ferieparken 1,1 mio. kr. i markedsføringstilskud. Samtidig ventes der at kunne findes godt 13 mio. kr. på beskæftigelsesområdet.

På børne- og ungeområdet findes der knap 2,4 mio. kr. ved at ændre konceptet for Villa Ville Kulla, mens der på skoleområdet sker en omstrukturering ved at nedlægge overbygningen på Øster Jølby Skole, ændre M.C. Holms Skole til at undervise børn fra nulte til og med tredje klasse - og i øvrigt gøre skolen i Nykøbings midtby til en stor daginstitution. Besparelsen kommer her først i 2016 ved at nedlægge daginstitutionerne Dueholm, Marollebo, Unikken i Tødsø, Elsøvej og flytte Præstbro til Øster Jølby. Marollebussen og Bondegårdsgruppen ved Lundkjærvejens Børnehave nedlægges ditto - besparelse 2,4 mio. kr.

Til gengæld får Nordmorsskolen foreløbig lov til at fortsætte med undervisning fra nulte til tredje klasse.

På kulturfronten lægges der blandt andet op til besparelser på Morsø Folkebibliotek (600.000 kr.), Morsø Teater (300.000 kr.), Morslands Historiske Museum (300.000 kr.), Daghøjskolen (495.000 kr.), mens Gæstedagplejens hus flyttes til M.C. Holms Skole (250.000 kr.)

På socialområdet findes der 2,0 mio. kr. ved en strukturændring på ungeområdet og 1,2 mio. kr. ved at sammenlægge udegrupperne.

Ydermere ventes det at kunne hente besparelser på Morsø Kommunes lønsum på 4,7 mio. kr. - det fremgår ikke at sparekataloget, om pengene skal hentes ved fyringer eller naturlig afgang eller en kombination af begge dele.

Morsø Folkeblad følger op på sparekataloget i tirsdagens avis.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...