Millionær køber kuldsejlet hotel

Skal stilles til rådighed for velgørende formål

Yellew Hotel har ligget tomt hen i flere år.Arkivfoto: Erik Sahl

Yellew Hotel har ligget tomt hen i flere år.Arkivfoto: Erik Sahl

ØLAND:I løbet af få måneder vil en velgørende forening eller organisation kunne få stillet et nyrenoveret hotel til rådighed kvit og frit.

Der er tale om Yellow Hotel på Øland. Det er netop blevet købt af Gitte og Jan Vestergaard Olsen fra Aabybro.

Parret bruger et tocifret millionbeløb på projektet og påtager sig også den fremtidige vedligeholdelse af bygningerne, så den organisation, der får det stillet til rådighed, alene skal afholde sine egne udgifter.

Med andre ord er der fuldt ud tale om et velgørenhedsprojekt, siger Jan Vestergaard Olsen, som var administrerende direktør for Aalborg Industries, indtil virksomheden i 2011 blev solgt til Alfa Laval.

I den forbindelse fik Jan Vestergaard Olsen 90 millioner kroner for sine aktier i Aalborg Industries, og de er blevet investeret med et fornuftigt afkast, siger han og forklarer, at det er nogle af disse sparepenge, som han og fru Gitte nu ønsker at bruge på velgørenhed.

De nye ejere har altså ingen planer om, at genoptage den hidtidige anvendelse af faciliteterne, hverken som hotel eller som luksuslejligheder, hvilket er prøvet af tidligere investorer.

Det vil først senere blive afgjort, hvem der får stillet ejendommen til rådighed.

- Målgruppen er mennesker, som på en eller anden måde har fået særlig vanskelige vilkår, og hvor behovet for en ekstra indsats er åbenlyst til stede, siger Jan Vestergaard Olsen.

Bygningerne er på cirka 2500 kvadratmeter og indeholder restaurant, pool, wellness-center og 21 lejligheder samt syv enkeltværelser.

Hotellet blev renoveret i stor stil i 2008, men kort efter blev selskabet bag hotellet erklæret konkurs. Nykredit købte hotellet på tvangsauktion i oktober 2010. Siden konkursen har der ikke været hoteldrift på stedet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.