Millionbøde for forurening til danskejet skib

Fragtskibet Susan K har fået millionbøde for forurening og forbud mod at sejle i amerikansk farvand i fem år.

Millionbøde for forurening til danskejet skib

Det delvist danskejede fragtskib Susan K har fået en bøde på 1,2 millioner dollar - svarende til godt syv millioner danske kroner - af de amerikanske myndigheder. Det skriver maritimedanmark.dk med San Francisco Chronicle som kilde.

Susan K har gentagne gange udledt olieholdigt vand og løjet overfor de amerikanske myndigheder om sagen. De ulovlige udledninger af det olieholdige vand er sket i perioden fra august 2011 og frem til den 4. marts i år.

Ud over bøden får Susan K, og alle andre skibe tilhørende skibets tyske hovedejer, rederiet Nimmrich & Prahm, forbud mod at sejle ind i amerikansk farvand de næste fem år.

Den ulovlige udledning af olieholdigt vand er dermed sket umiddelbart efter, at skibet i juni sidste år blev frigivet af somaliske pirater, der havde holdt det kapret i mere end to måneder.

I forbindelse med kapringen kom det frem, at skibet var drevet af rederiet A.C. Ørssleff i Holte, og at det danske rederi havde en ejerandel i skibet.

Der skulle være betalt en løsesum på fire millioner dollar - omkring 24 millioner danske kroner - til piraterne, for at få frigivet fragtskibet og dets 10 mand store besætning, der bestod af fire ukrainere og seks filippinere.

Størrelsen af løsesummen er ikke blevet bekræftet.

Susan K blev kapret den 8. april af mindst 10 somaliske pirater, da det befandt sig på en position kun 35 sømil fra Omans kyst. Det var på vej fra Mumbai i Indien til Port Sudan med en last stykgods, da kapringen skete.

Det 100 meter lange fragtskib er indregistreret på Antigua og Barbuda.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.