Millionbøde til vognmand efter mange regelbrud

Sjællandsk transportfirma overtrådte reglerne næsten 150 gange. Nu er bøden sat op af Østre Landsret

Et transportfirma er fredag idømt en bøde på mere end en million kroner på grund af et stort antal lovovertrædelser af færdselsloven.

Knud Petersen Brøndby Strand A/S skal betale 1,184.000 kroner, har Østre Landsret slået fast.

Dermed skærpes sanktionen i forhold til den dom, som Retten i Roskilde tidligere har afsagt. Her var resultatet en bøde på 700.000 kroner.

Straffesagen drejer sig om et hav af overtrædelser af reglerne om køre- og hviletid.

Desuden har politiet konstateret, at kontrolapparater var ude af drift i flere lastbiler. Og dette gjorde det umuligt for betjentene at tjekke, om chaufførerne havde overholdt reglerne eller ej.

I alt er der tale om 148 forhold, fremgår det af dommen.

Under sagen har administrerende direktør Lars Petersen forklaret, at overtrædelserne skete i en kaotisk periode i forbindelse med en rekonstruktion af selskabet. Desuden var nogle af chaufførerne vikarer, har han sagt.

Landsretten er nået frem til, at bøden skal beregnes på en anden måde end den, som byretten i Roskilde nåede frem til. Og det har ført til den betydelige skærpelse.

I retten har advokat Jakob Forman bedt om en nedsættelse af bøden, fordi sagen har været alt for længe undervejs.

Mange af overtrædelserne er sket tilbage i 2011. Politiet og anklagemyndigheden har været to år og ti måneder om at behandle sagen. Og oveni skal lægges mere end et år ved domstolene.

Men det er ikke så urimelig lang tid, at der kan gives rabat i straffen, lyder det fra landsdommerne, der henviser til "sagens karakter."

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.