Milliondonation skal gøre nordjyske elever bedre til matematik

Otte kommuner får glæde af millioner fra A.P. Møller Fonden

A.P. Møller Fonden, giver tre millioner kroner til matematikprojekt på nordjyske skoler. Arkivfoto

A.P. Møller Fonden, giver tre millioner kroner til matematikprojekt på nordjyske skoler. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Ligninger, brøker og kvadratrødder kan være svære at sluge. Særligt i flere nordjyske kommuner, hvor karaktergennemsnittet i matematik er dårligere end landsgennemsnittet.

Derfor skal matematikundervisningen have et løft de kommende skoleår, som skal gøre regnestykkerne mere spiselige for de nordjyske folkeskoleelever.

86 særligt uddannede matematikvejledere skal ud på skolerne i otte kommuner i Nordjylland og være med til at højne det faglige niveau. Pengene kommer fra A.P. Møller Fonden, som har givet tre millioner kroner til matematikprojektet. Det fortæller DR Nordjylland.

- Forhåbentlig mærker eleverne indirekte, at de får mere ud af undervisningen, når deres lærere opkvalificeres, siger Vibeke Post Madsen, skolechef i Frederikshavn Kommune.

Også i Rebild venter skolefolk sig meget af matematikprojektet.

- Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at regne i de nationale tests. Andelen af de allerdygtigste elever skal stige år for år, mens færre år for år skal opnå dårlige resultater, lyder det fra skolekonsulent Helle Grynderup.

At blive bedre til matematik, som stadig er et forhadt fag blandt nogle elever, handler også om selvtillid.

- Nogle synes, de har rigtig svært ved matematik. Dem skal vi selvfølgelig hjælpe og give dem troen på, at de kan. Ofte hænger den manglende lyst til et fag sammen med, at man synes det er svært. Så jo mere, vi kan give eleverne selvtillid i de forskellige fag, jo mere kommer de til at kunne lide det, siger Vibeke Post Madsen til DR Nordjylland.

Ifølge hende skal de 86 matematikspecialister løfte undervisningen ved at sparre med den enkelte matematiklærer. De kan observere og diskutere undervisning, materialer og undervisningsformer. Men også hvordan undervisningen kan tilrettelægges overfor de enkelte elevgrupper, så de får det højest mulige udbytte af den.

De tre millioner fra A.P. Møller Fonden går til Frederikshavn, Læsø, Hjørring, Mariagerfjord, Aalborg, Rebild, Thisted og Morsø. De otte kommuner er gået sammen i et konsortium, som sammen uddanner de 86 matematikspecialister. Det er University College Nordjylland, som står for uddannelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden