Danmark

Millioner til jyske kunstneriske talenter

Donationer fra to store fonde sikrer, at Dansk Talentakademi i Holstebro nu kan samles på et fælles campus

Millioner til jyske kunstneriske talenter

Et nyt stort fælles campus for Dansk Talentakademi i Holstebro er kommet et stort skridt nærmere med ved en bevilling på 40 millioner kroner fra Færch Fonden og Realdania.

Dansk Talentakademi er en samling af kreative ungdomsuddannelser, der forbereder unge talenter til optagelse på en række højere kreative uddannelser.

Akademiet tilbyder i dag undervisning til ca. 150 elever på fem linjer for henholdsvis musik, kunst og design, dans, musical samt teater og forfatter. Og undervisningen foregår i de kulturinstitutioner, der formidler elever til Dansk Akademi.

Formålet med det nye Campus er derfor at få skabt samlede fysiske rammer for aktiviteter og projekter på tværs af kunstarterne, samt boliger til eleverne og et samlingssted for administration og ledelse af akademiets fem uddannelser.

- Dansk Talentakademi er landets førende center for kunstnerisk talentudvikling. Med det nye Campus bliver akademiet endnu mere unikt og gør det endnu mere spændende for unge at bruge Holstebro som uddannelsessted og bosætte sig her.

- Og placeringen lige over for Musikteatret og Boxen og i tilknytning til det flotte byrum ved Storåen vil gøre bymidten endnu mere attraktivt, siger borgmester H.C. Østerby (S).

Direktør i Færch Fonden, Rasmus Færch, betegner Dansk Talentakademi som et "banebrydende eksempel på kommunal fremsynethed indenfor udvikling af kulturelle tiltag særligt rettet mod unge".

Den nye Campus placeres tæt ved det byrum, der er skabt omkring Musikteatret.

Færch Fonden har inden for de seneste år også doneret midler til udvidelse af Holstebro Kunstmuseum, den nye orkestersal ved Holstebro Musikskole og storskærmen på Musikteatret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.