Nordjylland

Millioner til nedrivning af huse

Kun to nordjyske kommuner fik ikke del i statslig pulje

Arkivfoto: Nicholas Cho Meyer

Arkivfoto: Nicholas Cho Meyer

NORDJYLLAND:Ni nordjyske kommuner bliver tilgodeset med statsligt tilskud til nedrivning og istandsættelse af faldefærdige bygninger i mindre byer. De ni nordjyske kommuner får tilsammen godt 10 millioner kroner af den samlede pulje på 55 millioner kroner.

Hidtil har der været en årlig ramme på 200 millioner kroner til fornyelse og forskønnelse af landsbyer.

I vækstpakken, som et bredt politisk flertal vedtog i 2014, blev det besluttet at reducere beløbet til cirka 55 millioner kroner årligt.

Samtidig er antallet af ansøgningsberettigede kommuner reduceret fra 70 til 45, som ifølge vækstministeriet er fundet ud fra objektive kriterier, der blandt andet afspejler den enkelte kommunes belastning af dårlige huse, befolkningsudvikling og geografiske placering.

Sådan fordeles pengene

De ni nordjyske kommune, der i år får en bid af puljen, er Thisted 2,1 mio. kr., Hjørring 2,1 mio. kr., Jammerbugt 1,7 mio. kr., Vesthimmerland 1,2 mio. kr., Frederikshavn 1,1 mio. kr., Mariagerfjord 900.000 kr, Morsø 900.000 kr., Aalborg 700.000 kr. og Læsø 500.000 kr.

Dermed er Brønderslev og Rebild de eneste kommuner i Nordjylland, som ikke får penge fra puljen i denne omgang.

På landsplan er Guldborgsund den kommune, der får det største tilskud i år - 3,6 mio. kr.

Tilskuddet kan anvendes til nedrivning og istandsættelse af bygninger i landsbyer med under 3000 indbyggere eller i det åbne land.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.