Tyverier

Milliontyv bag tremmer

39-årig rumæner fængslet for stort smykkekup, svindel med betalingskort og vold mod betjent

Arkivfoto: Bente Poder

Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:En 39-årig rumænsk mand er ved Retten i Hjørring blevet varetægtsfængslet frem til den 29. oktober, hvor han vil få sin dom.

Han er sigtet for et indbrud mod Skovs Antik i Silkeborg den 25. oktober sidste år. Udbyttet blev smykker for knap halvanden million kroner. Derudover er han også sigtet for den 16. november sidste år at have forsøgt at aflure folks pinkoder og kreditkortoplysninger på en tankstation i Sindal.

Slap væk fra politiet

Politiet fik et tip bedrageriet og det lykkedes at pågribe to mænd. Men i første omgang undslap de to gerningsmænd. Den

ene, en 27-årig rumænsk mand, blev senere pågrebet og fik fem måneders fængsel og seks års udvisning af Danmark den 15. marts i år.

Den anden er den 39-årige rumæner, som først blev pågrebet for nylig af rumænsk politi, som har udleveret ham til Danmark, som havde udstedt en international arrestordre på den 39-årige.

Politiet kendte ham

Han er udvist fra Danmark i seks år i forbindelse med en dom for tyveri i juli 2012. Der afgav han en DNA-prøve og da han både ved smykketyveriet og bedrageriet efterlod sig DNA-spor, så var dansk politi klar over mandens identitet.

Den 39-årige er også sigtet for vold mod en betjent. Under flugten i Sindal gav han betjenten en knytnæve i ansigtet.

Den samlede straf forventes at blive omkring to års ubetinget fængsel og en ny udvisning af Danmark, når han har afsonet.

Der var flere gerningsmænd til indbruddet i Silkeborg, men dem har politiet hidtil søgt forgæves efter.