Millionudgift: Ny fast afgift vil ramme din varmeregning

Hvis en afgift på overskudsvarme vedtages, vil det betyde en ekstraregning på 20 mio. kr. for varmeforbrugerne i Aalborg

Jesper Schouenborg
Hvis der indføres en fast afgift på overskudsvarme, betyder det en ekstraregning på 20 mio. kr. for varmeforbrugerne i Aalborg.
Boligopvarmning 13. juni 2018 10:36 - Opdateret 13. juni 2018 10:54

AALBORG: De igangværende forhandlinger om regeringens energiudspil kan betyde dyrere varme for varmeforbrugerne i Aalborg.

Udspillet indeholder et forslag om at indføre en fast afgift på overskudsvarme på 20,5 kr./GJ. Hvis det bliver gennemført, betyder det en ekstraregning til varmeforbrugerne i Aalborg Kommune på 20 mio. kr. svarende til 275 kr. pr. år for et standard-hus, når stigningen er fuldt indfaset i 2028.

Panderynker

På borgmesterkontoret i Aalborg giver det panderynker.

- Vi er meget bekymrede over, at forslaget om en fast afgift på overskudsvarme vil have negative konsekvenser ikke kun for borgerne i Aalborg Kommune, som rammes på pengepungen, men også for mulighederne for i fremtiden effektivt at udnytte den energi, der allerede er produceret som overskud i industrien og detailbranchen, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen i en pressemeddelelse.

En fast pris på overskudvarme er specielt et problem for Aalborg Kommune, da mere end 20 procent af fjernvarmen er baseret på industriel overskudsvarme.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...