Millionunderskud trods succes

Deltagertallet til karneval i Aalborg har aldrig været større, alligevel gav det underskud for andet år i træk - tid til relancering

Aalborg Karneval har underskud for andet år i træk, men festen fortsætter, og der er også planer om, at den skal vokse. Arkivfoto: Henrik Bo

Aalborg Karneval har underskud for andet år i træk, men festen fortsætter, og der er også planer om, at den skal vokse. Arkivfoto: Henrik Bo

AALBORG:Årets karneval var det mest besøgte i karnevalets historie, og vejret var perfekt. Alligevel har Aalborg Karneval for andet år i træk et underskud på knap 1,5 millioner kroner.

- Succesen er vokset ud af de rammer, karnevalet er sat ind i.
Sådan lyder forklaringen fra Reimer Ivang, som er næstformand for Aalborg Karneval.
Alle kreditorer er betalt, og der kommer også Karneval igen i 2013. Men det er tid til forandring, og derfor har Aalborg Karneval været i tænkeboks siden sommer.

De få betaler gildet

120.000 deltager i karnevalet, men det er kun de 20-25.000 betalende deltagere i Kildeparken, der betaler regningen til rengøring, sikkerhed, trafik og planlægningen af karnevallet. Resten af karnevalsgæsterne fester gratis.

- Det gik dengang 50.000 deltog i karnevalet, men den holder ikke længere, siger Reimer Ivang.
Kildeparken er for lille til den store folkefest, alligevel handler den nye forretningsmodel ikke om, at Aalborg Karneval skal skrumpe.

Fest en hel uge

Foreningen bag karnevalet arbejder på en model, hvor karnevalet udvides til at vare en hel uge, så det kan rumme flere betalende gæster.

- En ide lyder på, at man kan betale 100 kroner for at deltage i en hel række arrangementer hele ugen, siger Reimer Ivang.
Det kan eksempelvis være koncerter eller andre karnevalsarrangementer. Men Aalborg Karneval har også planer om at flytte den internationale parade og karnevalsbattlen til weekenden inden det store optog. På den måde håber arrangørerne at nå en bredere målgruppe og de har også bedt erhvervslivet, om bud på hvordan de kan blive aktive medarrangører.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.