Udland

Miltbrandprøver fra USA finder vej til Australien

Der er langt fra USA til Australien, men ikke desto mindre er der fundet aktive miltbrandprøver

Aktive miltbrandsporer er blevet fundet i laboratorieprøver, som er sendt til Australien fra et militært forskningscenter i USA ifølge en ansat ved det amerikanske forsvar.

Prøverne stammer fra 2008 og er sendt fra det samme forskningscenter i delstaten Utah, som ved en fejltagelse tidligere har sendt prøver med miltbrandsporer til ni private laboratorier i USA og en militærbase i Sydkorea.

Den episode fandt sted kun 11 måneder efter, at et af den amerikanske regerings største laboratorier ved en lignende fejl kom til at sende aktive miltbrandbakterier til et andet laboratorium.

Den amerikanske tjenestemand, som ønsker at være anonym, siger fredag, at vedkommende ikke kender til hvilket sted i Australien, der har modtaget prøverne.

Opdagelsen skete ifølge kilden under en efterforskning af laboratoriet i Utah.

Miltbrandprøverne, som blev sendt, skulle være afsendt i ikke-aktiv tilstand som led i arbejdet med at udvikle en test, som kan identificere biologiske trusler, ifølge Pentagon.

Det amerikanske forsvarsministerium oplyser videre, at der ikke er mistanke om, at nogen skulle være smittet.

Når miltbrandsporer slippes ud i den fri luft, kan bakteriesporene være dødelige.

Tilbage i 2001 mistede fem personer livet, og 17 blev inficerede, da flere amerikanske medier og senatorer modtog breve med det dødelige pulver.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.