Skagen

Mindelund skal væk

En større mængde gravsten i Skagen risikerer at blive destrueret

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Gravstenene har hidtil været samlet i en lille mindelund. Foto: Peter Broen

SKAGEN:En flok ”hjemløse” gravsten fra Skagen er i overhængende fare for at blive destrueret.

Gravstenene er i dag samlet i en mindelund ved Skagen Kirke, og om baggrunden fortæller kirkegårdsleder Karin Trbola.

- Vi har mange gravsteder, som vi skal slette hvert eneste år - typisk 30 gravsteder. På nogle af dem er der to-tre sten, så det gør jo, at vi får en del sten, som vi skal finde ud af, hvad vi skal gøre med.

- På et tidspunkt begyndte man så at lave en lille mindelund her på kirkegården, hvor man samlede nogle af de lidt mere specielle gravsten.

Situationen er dog nu blevet sådan, at arealet, hvor stenene står, skal bruges til noget andet. Derfor søger kirkegårdslederen henover sommeren efter pårørende, der ønsker at bevare mindesmærket over deres kære.

- Der er selvfølgelig mange, som allerede har taget en beslutning om, at deres familiemedlems sten skal væk - men der er også nogle tilfælde, hvor de pårørende har bedt om, at en gravsten blev stillet til side, fortæller Karin Trbola.

De pårørende får nu muligheden for at bevare gravstenen for eftertiden - og der er faktisk ikke restriktioner i forhold til, hvordan det kan ske.

- Folk må gerne tage stenen med hjem - og for eksempel lave den om til et fuglebad. Men en mulighed er jo også at gemme stenen på en anden kirkegård, hvor familien i forvejen har et gravsted, siger Karin Trbola.

På kirkegården i Skagen er der i øvrigt - ligesom mange andre steder - en del gravsten, der er fredede. De er naturligvis ikke i fare for at blive destrueret.

Først en gang efter sommerferien bliver gravstenene bortskaffet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politiet advarer efter brag i Aalborg: Hold jer væk fra disse flasker
Luk