Minder fra Hvornums svundne idrætsdage

Gymnaster i aktion på marken over for det gamle forsamlingshus i Hvornum cirka 1945.

Gymnaster i aktion på marken over for det gamle forsamlingshus i Hvornum cirka 1945.

Seks lokale fortællere med en masse personlige historier og hændelser om egnens forskellige idrætsgrene og idrætsudøvere lokkede 90 borgere sensommermøde i Lokalhistorisk Arkiv i Hvornum.

Fremmødet vil givetvis skabe fryd hos de fleste arrangører, men rent faktisk var de 90 fremmødte lidt færre, end arkivet plejer at mønstre til sine halvårlige arrangementer.

Det handlede ellers om idrætslivet, som det gennem tiden har udfoldet sig med større eller mindre held på Hvornum idrætsplads.

Håndbolden har fyldt mest i byen. I et par årtier var holdene fra Hvornum nogen, man havde respekt for. Og som bekendt var det i Hvornum Idrætsforening at "verdens bedste stregspiller" alias Michael V. Knudsen trådte sine barndoms- og ungdoms- håndboldsko.

Før håndbolden var det mest gymnastik, der blev udøvet her, og for begge idrætsgrene gælder, at der både var herre- og damehold foruden ungdoms- og børnehold.

Desværre ser det i dag noget anderledes ud, idet der ikke er ret megen aktivitet i foreningen, fordi der ikke bor ret mange unge i byen.

Håndbolden gået helt i stå, og de ældre i foreningen dyrker det mere bekvemme boldspil petanque.

I stedet måtte man så glæde sig over gamle fotos af idrætsaktiviteter i Hvornum fra 40’erne og frem til 90’erne.

Tidligere skoleinspektør og idrætsudøver Knud Larsen rundede aftenen af med egne oplevelser fra idrætten sluttede med en sang, han selv tidligere havde skrevet til en lokal revy.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.