Mindet om en utrolig skæbne

Inger Bang Christensen fik fik sit eget mindesmærke i Løkken

Skulp­tu­ren blev af­slø­ret af In­ger Bang Chri­sten­sens nevø, Knud Erik Illemann. Til ven­stre hans søs­ter, Me­re­te Cor­des. 
Foto: Hans Ravn

Skulp­tu­ren blev af­slø­ret af In­ger Bang Chri­sten­sens nevø, Knud Erik Illemann. Til ven­stre hans søs­ter, Me­re­te Cor­des. Foto: Hans Ravn

LØKKEN:- Smuk, fredfyldt og med megen symbolik. En ny skulptur, der lørdag blev afsløret ved den runde p-plads på hjørnet af Danmarksgade og Søndergade fik mange pæne ord med på vejen ved afsløringen. Det er Vagn Bang Christens Mindefond, der har skænket skulpturen ”Hvile” til minde om fondens skaber, Inger Bang Christensen, der på tragisk og utrolig vis mistede både sin mand, Vagn og sin søn, Vagn. De var begge piloter, og styrtede begge to ned med deres fly. - Figuren kigger op mod himlen, ligesom moster spejdede efter sin mand og sin søn, sagde Inger Bang Christensens nevø, Knud Erik Illemann, der stod for afsløringen af skulpturen, der er udført i italiensk marmor af billedhuggeren Klaus Unger. Fondsbestyrelsen så en mindre udgave af figuren, som Klaus Unger havde stående, og derved blev det besluttet, at den ville egne sig perfekt til en skulptur til minde om fondens skaber. Mindefonden administrerer 1.200.000 kroner. Renterne bruges til uddeling af legater og projekter til forskønnelse af Løkken.