Mindeværdig dag med fokus på demens

Vibeke Drevsen Bach talte om at have forståelse for mennesker med en demenssygdom

Vibeke Drevsen Bach talte om at have forståelse for mennesker med en demenssygdom

Alzheimerforeningens indsamling blev for mange afsluttet med en mindeværdig oplevelse i Folkekirkens Hus på gammel Torv.

Folkekirkens Hus og Alzheimerforeningen var gået sammen om at arrangere en inspirerende dag med gospelsang og stof til eftertanke med Hadsund Kirkes Gospelkor, foredrag ved sognepræst Ole Raakjær, der talte om problemer og byrder i forbindelse med at være ramt af - eller pårørende til folk med - demens.

Vibeke Drevsen Bach, der i mange år har arbejdet med demensområdet, talte om at have forståelse for mennesker med en demenssygdom for derved at skabe grobund for menneskelig blomstring og biskop Henning Toft Bro rundede dagen af ved sammen med publikum at synge sin egen sang, "Fugle letter mod vinden".

I alt 90 tilhørere deltog i arrangementet og kunne gå fra Folkekirkens Hus med mange gode tanker og måske også en tåre i øjenkrogen efter en inspirerende og bevæget dag med fokus på et af de helt store indsatsområder i de kommende år, nemlig demenssygdommene.

- Folkekirkens Hus og Alzheimerforeningen har haft en fantastisk godt samarbejde om denne dag og satser på, at vi også fremover kan samarbejde om andre lignende tiltag, fortæller Gunver Folmand, der er formand for Alzheimerforeningens lokalforening i Nordjylland.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.