Mindre mad i skraldespand

Ernæring 23. december 2011 05:00

MADSPILD: For mange danskere er julen lig med god mad. Men højtiden er desværre også ensbetydende med, at alt for mange fødevarer havner i skraldespanden. Ifølge organisationen Landbrug og Fødevarer smider vi mad ud for omkring 1,6 milliarder kroner i julemåneden - svarende til 1000 kroner pr. familie. Det er et chokerende højt tal, der understreger, at vi er nødt til at skride ind. For det er ikke alene dårlig husholdningsøkonomi, det er også et unødvendigt spild af ressourcer og skidt for miljø og klima. I Europa-Parlamentet arbejder vi på at reducere madspildet på europæisk plan, så færre fødevarer havner i skraldespanden. Vi har blandt andet brug for en klarere mærkning, der tydeligt skal vise forbrugerne, hvor længe et produkt kan anvendes. Vi skal også gøre det lettere for virksomhederne at planlægge deres indkøb og få solgt ud af deres varer. Og sidst men ikke mindst skal vi sætte ind med oplysning. Vi skal have gjort det klart for forbrugerne, at det koster, hver gang vi kasserer det tørre rugbrød og den slatne agurk - både på husholdningsbudgettet og for miljøet.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...