Færge slår revner efter kollision: Flere afgange blev aflyst

Fredag er et skib og en færge kollideret. Ny færge overtager afgange mellem Gedser og Rostock fredag aften.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Scandlines Ferry Berlin Hybridfærgen "Berlin" har slået sprækker, efter at den fredag eftermiddag kolliderede med et mindre skib. Rederiet Scandlines forventer, at skaderne er udbedret, og færgen godkendt til drift, lørdag klokken 13. Færgen sejler passagerer mellem Rostock i det nordøstlige Tyskland og Gedser, der ligger på Falsters sydspids. (Arkivfoto) Bernd Wüstneck/Ritzau Scanpix

ROSTOCK:Et mindre skib og en færge, der var på vej til Danmark, kolliderede fredag eftermiddag.

Det har skabt problemer for rederiet Scandlines og passagerer på ruten mellem Rostock i det nordøstlige Tyskland og Gedser, der ligger på Falsters sydspids.

Rederiets færge "Berlin" har slået revner efter sammenstødet, og derfor meldte rederiet sent på eftermiddagen ud, at alle afgange på ruten var aflyst indtil lørdag klokken 13.

Fredag aften lyder meldingen dog, at færgen "Kronprins Frederik" overtager driften, mens "Berlin" er sat ud af spil.

Der er en afgang cirka hver anden time, og færgen begynder sejladsen fra Rostock fredag klokken 22.

Scandlines' passagerfærge "Berlin" var på vej fra Rostock til Gedser, da sammenstødet med det mindre skib skete.

Færgen måtte som konsekvens sejle retur til færgelejet i Rostock.

Ingen af de 321 passagerer om bord kom til skade i forbindelse med kollisionen. Men skader på selve færgen skal udbedres, før "Berlin" kan sejle igen. Det oplyser Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef hos Scandlines.

- I forbindelse med kollisionen er der opstået nogle revner, som skal udbedres, før den må sejle videre. De skader, der er opstået, skal udbedres, og myndighederne skal derefter godkende og frigive skibet.

- Myndighederne tjekker, at færgen opfylder alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger. Det er det allervigtigste, at der ikke er nogen risiko, siger hun.

Rederiet forventer, at "Berlin" kan genoptage driften igen lørdag klokken 13. Det kræver dog, at færgen er blevet godkendt.

Anette Ustrup Svendsen beklager de problemer, som aflysningerne fører til for kunderne. Hun oplyser, at passagerer alternativt kan benytte færgeruten mellem Rødby og Puttgarden. Der sejler færgen planmæssigt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.