Mindre sportsgrene: Fodbold får bedre behandling end os

Nye udenlandske spillere må ofte vente en måned på at komme i gang i Danmark, medmindre de spiller fodbold.

Dansk basketball, volleyball og håndbold oplever, at fodbolden langt hurtigere får opholds- og arbejdstilladelser til udenlandske spillere.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) tager ifølge en opgørelse foretaget af Jyllands-Posten mellem 7 og 13 dage om at udstede tilladelser til fodboldklubber.

I andre sportsgrene må klubberne ofte vente op mod en måned, før nye udenlandske spillere kan træne og spille kampe i Danmark.

Sportschef Michael Piloz fra den aarhusianske basketballklub Bakken Bears oplever, at Siri forskelsbehandler de forskellige sportsgrene.

- Når jeg søger, tager det meget tæt på den måned, der er Siris mål, men når jeg følger med i fodboldens transfermarked, kan jeg konstatere, at det åbenbart ikke gør det for alle, siger Piloz til Jyllands-Posten.

Hos Dansk Volleyball Forbund fortæller sportsdirektør Michael Trolle at de lange sagsbehandlingstider er en stor belastning.

- Det er dybt frustrerende for spillerne, der har lavet en aftale, at de ikke må gå i gang. Det betyder, at de ikke starter på det formniveau, som klubberne køber dem til.

- Klubberne kommer til at betale løn i en periode, hvor de skal bringes tilbage i form, siger Trolle til avisen.

Siri oplyser, at man behandler sagerne i kronologisk rækkefælge, og derfor burde der ikke opstå forskellige behandlingstider.

Siri tager imod anmodninger om hastesager, og de kan ofte behandles på en til to uger, skriver Siri i en e-mail til Jyllands-Posten.

Den fremstilling kan sportschefen i Bakken Bears, Michael Piloz, dog ikke genkende.

- Vi har utallige gange spurgt, om det ikke kan gå hurtigere, og vi får blot at vide, at det tager en måned.

- Så enten er vi i bad standing, eller også er fodboldklubberne i god standing, siger Piloz til avisen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst